NRK-toget kommer til Østfold, men dropper Østre linje

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

NRKs sommersending i år går skinnelangs. Og nå er reiseruten klar, det blir to stopp i Østfold: Råde og Sarpsborg.

DEL

Sommertogets endestasjon blir Sarpsborg den 19. august – dagen før er det Råde som blir besøkt.

Logistikk

40 stasjoner og 17 fylker på åtte uker, er planen for tv-kanalens sommersatsing – ifølge NRK.

Og sommertoget må tråkle seg frem mellom utallige passasjer- og godstog som allerede trafikkerer jernbanenettet. Prosjektleder for programmet, Thomas Hellum, sier til NRK.no at planleggingen skal ha vært en mer komplisert og krevende oppgave enn hele togavviklingen under Lillehammer-OL.

– Logistikken rundt planleggingen er en formidabel oppgave som trenger en helt annen nøyaktighetsgrad enn å seile på en åpen fjord med et skip, heter det i NRKs pressemelding.

NSB og Bane NOR har ifølge kanalen sjekket at det skal være praktisk mulig å gjennomføre sendinger fra de 40 utvalgte stasjonene, og at «Sommertoget» kan få stå helt i ro en hel kveld på stasjonen uten å sperre for andre tog.

Sakte tv

I 2013 og 2015 gikk NRK ombord i det gamle hurtigruteskipet MS «Sjøkurs», og seilte langs kysten og laget radio- og TV-sendinger sommeren gjennom fra 40 ulike steder, heter det i pressemeldingen.

I 2016 var det selve «Skibladner» som huset «Sommeråpent» på en ukes sommertur på Mjøsa – også det minutt for minutt. Det ga NRK en forsmak på hva innlandet har å by på, heter det fra kanalen som nå ser frem til å «vise frem helt nye steder i landet vårt og fortelle helt nye historier».

PS! Sommertoget skal forflytte seg på dagtid med minutt for minuttsendinger til nye stasjoner. Et eget NRK-helikopter vil følge toget underveis og forsyne seerne med bilder fra oven.

Artikkeltags