Passasjervekst på Rygge

- Vi kan bare konstatere at eierne ikke har fått noen lett reise i forsøke på å etablere en konkurransedyktig privateid flyplass.

- Vi kan bare konstatere at eierne ikke har fått noen lett reise i forsøke på å etablere en konkurransedyktig privateid flyplass. Foto:

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Flytrafikken på Rygge økte med fem prosent i februar. Drøye 110.000 passasjerer valgte da å bruke Østfold-flyplassen.

DEL

8 uker Smaalenenes Avis + til kun 99,- Bestill her!

Samlet for januar og februar hadde Moss lufthavn Rygge et passasjertall på 217.000. Det er nesten sju prosent mer enn for januar og februar i fjor.

Samtidig som flere brukte flyplassen,  er det færre fly som lander og letter på Rygge. Tallene for antall flybevegelser viser nemlig en nedgang. Det betyr i klartekst at de flyene som går, er fullere enn før, skriver Moss Avis.

Tilbakegang for Torp

I Vestfold sliterSandfjor Lufthavn med å holde oppe sine passasjertall. I februar mistet flyplassen 25 prosent av innenlandstrafikken, mens utenlandstrafikken falt med ni prosent. Totalt benyttet 101.000 passsjerer seg av Torp i februar.

Fra de 46 statlige Avinor-flyplassene reiste det totalt 3,7 millioner passasjerer i februar. Sammenlignet med februar 2015 økte flytrafikken med totalt 6 prosent. Hittil i år er økningen i flytrafikken 3,8 prosent sammenlignet med fjoråret.
Innenrikstrafikken er på vei opp, etter å ha sunket i 2015.

De store vokser mest

For både Bergen lufthavn, Flesland og Trondheim lufthavn, Værnes stiger passasjertallene, for sistnevnte med hele 7 prosent. Her er det plusstall på både innenriks- og utenrikstrafikken.

-  I Midt-Norge har vi en variert næringssammensetning, der mange bransjer er i vekst. Trafikkøkningen er stor både mot Oslo og Norge-Norge, og vi har i flere måneder hatt en slik god utvikling, sier lufthavndirektør ved Trondheim lufthavn, Værnes, Lasse Bardal.

Oslo Lufthavn fikk trafikkøkning på hele 8 prosent i februar. Innland øker med 8,8 prosent og utland med 8 prosent.

Artikkeltags