Vil ikke gå i forhandlinger med Rygge Airport

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

Eierne av Moss Lufthavn Rygge ønsker ikke å i forhandlinger med den private gruppen Rygge Airport. Dermed ser det stygt ut for en overtagelse av flyplassen.

DEL

Det er NRK Østfold som skriver dette torsdag morgen.

For litt over en måned siden kom den lokale redningsgruppa, med en rekke private investorer, på banen med signal om at de ønsket å redde flyplassen. Men eierne av flyplassen, Orkla og Olav Thon, har hele tiden holdt fast ved at planene deres ikke holdt mål. Det skriver Moss Avis.

Nå sier en av eierne at det ikke er grunnlag for å gå i forhandlinger med Rygge Airport.

– Vi har dessverre ikke fått nye opplysninger som gir grunn til optimisme. Vi har etterlyst informasjon om kapitalbase, forretningsplan og kundestruktur. Men, etter en måned har de ikke gitt oss svar på dette, sier kommunikasjonsdirektør i Orkla, Håkon Mageli.

For et par uker siden fortalte administrerende direktør i Rygge Airport at de var optimistiske med tanke på en overtakelse.

LES OGSÅ: Nå blir det mye billigere å pendle med tog

- Vi jobber døgnet rundt for å komme i mål. Det jeg kan si er at dette går riktig vei. Vi har en plan, og den holder vi oss til, sa administrerende direktør Knut R. Johannessen da.
 

LES OGSÅ: Passasjertrafikken fortsetter å falle på Rygge

Men nå tyder altså det meste på at flyplassen stenger som planlagt 1. november. Johannessen sier imidlertid at de fortsatt er åpne for dialog.

– For oss handler det om at vi må sette oss ned og snakke sammen. Hvis Orkla har spørsmål de ønsker svar på, så skal vi etter beste evne svare på det, sier han til NRK Østfold.

Artikkeltags