8 uker Smaalenenes Avis + til kun 99,- Bestill her!

Det er mange kunder som humrer litt ekstra under handleturen ved Kiwi-bitikken i dag. For ved avdelingen for bakervarer blir de møtt med følgende plakat:

«I anledning av 50-årsdagen til Samantha Fox, har vi hevet bollene litt mer», skriver SA.

Likte også smilet ...

– Det er nok bakermester'n vår Per Otto Tveter som står bak den spøken, sier butikksjef Tommy Heggenes og henviser oss videre.

Per Otto Tveter – som selv er et år eldre enn den britiske popstjernen – innrømmer at han var stor fan på 80-tallet da hiten «Touch me» herjet hitlistene.

– Hva jeg likte med henne?

– He he, det er vel nå jeg skulle svart smilet, men vi kikket nok litt lenger ned. Det var nok attributtene, ja, medgir han.

Gøy for kundene over 40 år

Påfunnet dukket opp spontant i formiddag.

– Jeg leste på forsiden av VG at Samantha Fox fylte 50 år i dag. Og da bollene hadde hevet seg ekstra store og fine i dag, kom jeg på ideen om å skrive denne plakaten, sier Tveter til Sarpsborg Arbeiderblad.

Kundene – vel og merke de over 40 år – synes spøken har vært gøy og mange har fått seg en liten latter ved bollehyllen.

– De på 20–25 år har lest plakaten og ikke skjønt noen ting. De vet jo ikke hvem Samantha Fox er, ler han.

For de yngre leserne kan vi opplyse om at Samantha Fox hadde sin storhetstid på 80-tallet. Hun ga ut sitt debutalbum «Touch me» i 1986. Det ble en stor suksess i en rekke land – deriblant Norge. Hun har også en fortid som toppløsmodell.

Økt salg?

Butikksjef Tommy Heggenes synes det er flott med kreative ansatte og registrerer kun positive tilbakemeldinger på spøken.

– Men har det bidratt til økt bollesalg i dag?

– Akkurat det vet jeg ikke, men vi selger alltid mange boller. Det går noen tusen i uka, svarer han.