Varsler køer ved Follotunnelen – beregn ekstra tid om du kjører E6

Av
Artikkelen er over 4 år gammel
DEL

8 uker Smaalenenes Avis + til kun 99,- Bestill her!

VESTBY: Mandag starter Statens vegvesen med utbedringsarbeider av Follotunnelen på E6.

De som ferdes gjennom Follotunnelen må beregne ekstra tid og tidsvis kø ved tunnelen.

– Det er et omfattende utbedringsarbeid som starter nå. Det skal pågå frem til sommeren 2017. Arbeidet vil gi trafikantene vesentlig tryggere innkjøringssoner, rømningsveier og enklere håndtering ved eventuelle ulykker, forteller Thomas Kalleberg i Statens vegvesen.

Mange ting i Follotunnelen er utgått på levetid. Det gjelder kabelbruer, lysarmaturer, kabler og diverse elektrisk utstyr.

Nå skal sterkere lys inn i tunnelen. Ventilasjonskapsitetet skal økes. Et nytt system for såkalt deteksjon av brann og, ulykker og fremmedlegemer i veibanen blir satt opp med direkte varsling til Vegtrafikksentralen. Det legges også til rette for at nødetatene får tilgang til radiosamband og DAB-radiokontakt i tunnelen.

I all hovedsak blir tunnelen stengt på kvelden og natten, i tidsrommet 21.00 og 05.30 på morgenen. Planen er å stenge et løp av gangen, og toveis trafikk vil gå i motsatt løp. Sydgående løp tas først.

I fellesferien blir et av tunnelløpene stengt hele døgnet. Da blir det toveis trafikk i motsatt løp. Bilister må da forvente noe mer kø.

Statens vegvesen oppfordrer at bilister overholder reduserte fartsgrenser og følger nøye med på skilting før og inne i tunnelen. Og at man beregner ekstra tid hvis du skal gjennom den 900 meter lange tunnelen.

Artikkeltags