Jan Tore Skofterud kjøpte eiendommen Gladheim for 1.180.000 kroner av Aremark kommune den 16. januar 2014.

Trakk tilbake utslippstillatelsen

Familien kjøpte eiendommen med utslippstillatelse og lukket septiktank. Overvann går ut i sjøen. Området er ikke tilknyttet offentlig nett. Han sier videre at kommunen deretter trakk utslippstillatelsen tilbake.

 Siden 29. april 2014 har alt stoppet opp. Kommunen trakk altså ifølge huseier tilbake utslippstillatelsen huset ble solgt med.

– Nå vet vi rett og slett ikke hva kommunen vil at vi skal gjøre. Vi har mistet lysten til å gjøre noe videre her på grunn av problemene med kommunen. «Noen» mener vi bør heve kjøpet, sier han til HA.

Ordføreren griper inn

I et og et halvt år har Jan Tore Skofterud kjempet for få tilbake utslippstillatelsen så familien kan bo på Gladheim.

Aremark-ordfører Geir Aarbu lover å rydde opp i dette etter å ha vært på befaring på eiendommen.

– Det bør ikke være noe problem å gi utslippstillatelse her. Det er bare å beklage på kommunens vegne. Teknisk må ta tak i saken. Jeg skal sørge for at dere får midlertidig utslippstillatelse, sier ordfører Geir Aarbu til huseier Jan Tore Skofterud.

Tror ikke på løftene

– Jeg tror ikke noe på det før jeg får brev og får det skriftlig at utslippstillatelsen er i orden. Og jeg vil ha svar på brevene jeg har sendt kommunen gjennom et og et halvt år, svarer Jan Tore Skofterud.

– Er det å heve kjøpet et tema?

– Hvis vi ikke får brukt det, hva skal vi gjøre for noe? Spør han til svar.

Skulle bodd her i sommer

– Vi kjøpte Gladheim av kommunen og trodde det var en grei sak i få tatt dette i bruk. Jeg skulle egentlig bodd her i sommer. Nå pendler jeg 16 mil for å komme til jobben min her i Aremark. Det var ikke intensjonen da vi kjøpte det her, sier Jan Tore Skofterud.

Han driver og eier Haldenkanalen sluseturer.

– Vi har brukt rundt 500.000 kroner så langt. Planene har hele tiden vært å bruke to millioner kroner til for å sette huset i stand, samt bruke lokal håndverker. Vi har satt av penger til dette. Finansieringen er i orden, sier han.

Ingenting skjer...

– Det er mye penger?

– Jeg har jobbet som sjøkaptein i 20 år, så jeg har noen kroner til overs.

– Fordi Aremark kommune har trukket tilbake utslippstillatelsen kan vi ikke bruke huset. Vi har hatt møter med kommunen, det har blitt lovet å ta tak i dette, men ingenting skjer, sier Jan Tore Skofterud.

Han  tror ikke på noen løsning for Gladheim før han får det skriftlig i brevs form fra kommunen.