Velferdstinget i Oslo og Akershus er det øverste studentorganet for alle studenter som tilhører Studentsamskipnaden i Oslo og Akershus (SiO). Velferdstinget representerer 65 000 studenter i alle saker som omhandler SiO og studentvelferd.

Denne uken troppet Fam Karine Heer Aas (23) fra Eidsberg på som kommunikasjonsansvarlig i Velferdstinget i Oslo og Akershus. Her skal hun sammen med tre andre forvalte og fordele studentenes semesteravgift på rundt 80 millioner kroner. Pengene skal gå til studentvelferdsformål som helse, studentbolig, studentforeninger og andre liknende tiltak. Aas har store ambisjoner for det kommende året:

– Jeg ønsker å fortsette arbeidet med å gjøre Oslo til Norges beste studentby, blant annet ved å knytte alle utdanningsinstitusjonene tettere sammen. På den måten kan vi få et rikt og mangfoldig studentliv med plass til alle, sier Aas.

LES MER: Disse elevene hadde null fravær på videregående dette skoleåret 

De øvrige medlemmene består av leder Elisabeth Holien, nestleder Jeanette Viken og politikk– og medieansvarlig Linn Skyum. Det er første gang arbeidsutvalget utelukkende består av kvinner, men Aas anser ikke dette for å være problematisk og ser frem til samarbeidet.

– Å jobbe så tett på tre andre et helt år kommer til å være krevende uansett kjønn. Jeg er takknemlig for at valgkomiteen og velferdstinget heller valgte å fokusere på kompetanse og samarbeidsevne for å gjøre arbeidet så knirkefritt som mulig, fortsetter Aas.

LES MER: Studentene får ekstra penger av Lånekassen 

I tillegg til å være nyvalgt kommunikasjonsansvarlig for Velferdstinget er Fam avtroppende leder av studentrådet på Det teologiske menighetsfakultet (MF). Her har hun jobbet med nettopp inkludering og studentdeltakelse, og kan blant annet skryte av en langt mer engasjert studentgruppe og et løft i inkluderingen av internasjonale studenter på institusjonen. Til tross for at ett verv er byttet ut med et annet har arbeidet på ingen måte stoppet opp, og øverst på agendaen står nettverksbygging blant de 26 institusjonene tilknyttet Velferdstinget.

LES MER: Frister lærere med lånekutt 

– Slik det er i dag er Oslostudentene veldig knyttet til sin egen institusjon, også sosialt. Jeg vil bidra til å skape et studentoslo der faglige og sosiale arenaer er uavhengige av de tradisjonelle skillelinjene, avslutter Aas.

LES MER: Dette er hva høyskolen reagerer på