MARKER: Kjører du inn til Ørje vil du allerede i juni se at flaggstengene ved slusene ser rimelig annerledes ut. Det er ungdomsrådet i Marker, ved leder Thea Bakker, som har fått gjennom forslaget i kommunestyret.

Hvordan kom dere på denne ideen?

– Vi satt i ungdomsrådet og diskuterte saker vi kunne engasjere oss i. Da tenkte vi på at prestene i Marker har reservert seg mot homofilt ekteskap, og vi ønsket å vise vår støtte til lesbiske, homofile, bifile og transseksuelle.

Hvorfor er akkurat dette viktig for deg som leder?

– Jeg føler ofte at små kommuner blir sett på som trangsynte og ikke like progressive. Med Pride-flagg viser vi at vi har et åpent samfunn.

Hvilke merkedager skal flaggene henges opp?

– Hele juni, for da er det LHBT-Pride måned. Unntaket er når Soot Spelet har oppsetninger, for da bruker de flaggstengene. Ellers blir det 10. desember, på den internasjonale menneskerettighetsdagen, og 11. oktober, som er den internasjonale komme ut-dagen.

Forventet du at forslaget skulle bli godkjent av kommunestyret?

– Jeg håpet, for jeg hadde stor tiltro til at politikerne skulle se det på samme måte som oss.

Hvilke reaksjoner tror du flaggene får?

Det kan få negative reaksjoner, men jeg mener at når vi er i 2017 er det på tide å respekterer at gutter liker gutter, og jenter liker jenter. At folk reagerer negativt kan være bra, for da kan flagget bidra til at de venner seg til tanken.