Gå til sidens hovedinnhold

I fjor var det 1.400 som deltok – nå utvides gratistilbudet

Vil ha hoblingene ut i mosjonsaktivitet på lavterskelnivå

Artikkelen er over 3 år gammel

Stolpejakten ble en umiddelbar suksess for Askim IF i fjor. I år utvides tilbudet til hoblingene også.

HOBØL: – Det er moro å tilby hoblingene denne muligheten til å komme seg litt ut i nærmiljøet, sier stolpeansvarlig Thomas Bedin i Hobøl IL. I 17. mai-uka vil samtlige husstander i Hobøl og Askim få en felles brosjyrer der de finner all informasjon om hvordan man går fram om de ønsker å være med på bevegelse og jakt på stolper.

60 stolper

– Det vil totalt bli satt ut 60 stolper i Hobøl kommune. Fra lørdag 20. mai vil 25 stykker være tilgjengelige i Tomter. Fra 20. august vil det så komme opp 25 nye i Knapstad og ti på Ringvoll, forteller Bedin stolt.

– Måten man registrerer at man har besøkt en post skjer enten ved at man skriver ned koden som står på stolpen eller registrerer det via en QR-kode med mobilen på en app som allerede er lastet ned, sier Bedin.

Den største jobben med å gjøre vårens stolper er ferdig og nå gleder han seg til responsen.

– Vi har et mål om at 500 hoblinger skal være med. Om det ikke er motiverende nok i seg selv å komme seg ut, så blir det etter sesongslutt også loddet ut mange fine premier blant dem som har deltatt, forteller Bedin.

Stolpejakten

Mål for 2017 (tall 2016 parentes):

13 fylker/50 arrangører (8/29)

50.000 deltakere (30.553)

1,7 mill. besøk (1.26 mill.)

Formålet er å bidra til økt fysisk aktivitet.

Askim IF og Hobøl IL gir tilbud om Stolpejakten i Indre Østfold.

Gjensidigestiftelsen støtter nasjonalt, Sparebankstiftelsen støtter lokalt

Todelt formål

– Stolpejakten ser vi som viktig og positive som et lavterskeltilbud. For det første er formålet at folk skal komme seg ut. Stolpene er plassert slik at alle kan nå dem enten vi snakker om til fots, på sykkel eller i rullestol. Dernest ønsker vi å vise folk at det å bruke kart er morsomt, poengterer Bedin.

Han ser flere bruksmuligheter:

– De nye kartene vi har fått laget, kan jo for eksempel også benyttes av skolene når de vil ha med seg elevene ut.

LES OGSÅ: 1.500 askiminger har jaktet disse stolpene

Askim fortsetter

Stolpejakten i Indre Østfold ble startet opp i Askim fjor med 25 stolper på våren og 25 nye på høsten. Distriktets mest folkerike kommune gir tilbudet på nytt også i år.

– Vi satser på et nesten likt tilbud i år. Men stolpene blir plassert på litt andre steder. De 25 første fra 20. mai vil være i sentrum. Formålet er å aktivisere unge og gamle, inaktive, skoleelever, syklister, funksjonshemmede og rullestolbrukere, forteller Stolpejaktansvarlig Roy Johannessen i Askim IF.

– Nasjonalt gikk de som deltok en total strekning tur/retur månen. Det er positive tall for bedret folkehelse, legger Johannessen til.

Les også

Selger klubbhuset – vil bruke pengene på å kjøpe eiendom av kommunen

 

Kommentarer til denne saken