Gå til sidens hovedinnhold

Oppfordrer flere til å søke: – Det blir jo helt annerledes å ha fire kjedelige fag på en dag, når du har to timer dans imellom

38 elever går på studieprogrammet Musikk, dans og drama på Askim videregående skole. Vi ble med på en rundreise, og fikk snakke med både DJ-er og althornspillere.

Artikkelen er over 2 år gammel

ASKIM: Vi møter Lene Margrete Jenssen (16) i inngangen til skolens scene, eller Black-boxen. Hun går i førsteklasse på Musikk, dans og drama, eller MDD som hun kaller det.

– Mange synes vi er litt rare når vi går rundt i gangene og synger høyt. MDD er litt annerledes enn de andre linjene ved at vi hele tiden er sammen. Klassen blir en stor vennegjeng som er sammen i friminuttene og spiller musikk sammen i timene, forklarer musikkeleven.

Hun og to andre elever fra første klasse forteller engasjert om hvordan det er å gå på musikk, dans og drama.

– Vi gjør mye rart i timene. For eksempel lærer vi noe som heter tableau, hvor man «danser bilder». Det er jo kanskje en av de bedre tingene med MDD, sier Jenssen.

– Ja! Det blir jo helt annerledes å ha fire kjedelige fag på en dag, når du har to timer dans imellom, sier Beata Blindheim (17) som også går i førsteklasse.

Gjør elevene tryggere på hverandre

Jentene er enige om at musikkfaget gjør dem tryggere på hverandre, på godt og vondt.

– Når vi begynte her i høst var det nok mange av oss som var helt annerledes. I hvert fall mer nervøse og sjenerte. Det gjør noe med deg å øve på å stå på en scene foran mange mennesker hver eneste dag, mener jentene.

To av jentene må inn i timen, men Lene Jenssen skal ta oss med videre på rundturen. Hun tar oss med backstage.

 

– Skolen har vært veldig snille med oss på Musikk, dans og drama. Vi har egen backstage, garderober, sminkerom, øvingsrom og mye mer. Det er nesten et rom per person her!

Lene viser frem garderobene:

– Her skifter vi og sminker oss før vi skal på scenen. I tillegg kan vi oppbevare instrumentene våre her over helgen og på hverdagene. Det er veldig fint, egentlig, så slipper man liksom å ta med kontrabassen på bussen hver dag.

Eget studio

Sekstenåringen har nå vist frem hele første etasjen, men hun har mer på lager. Hun tar oss med opp i tredje etasje.

– Vi har nesten hele tredjeetasje for oss selv. Det tror jeg er bra, for musikkfolk tar mye plass. Det er i hvert fall det de andre på skolen tror, da. Det er nemlig ganske så populært å sitte å spille svampebob-sangen med døra åpen ut mot kantina, ler hun.

Hun tar oss med videre inn i gangen. Der møter vi Jon Inge Lund (18) som har sitt eget studio.

– Jon Inge er den eneste her som har PC-en som instrument, forklarer Jenssen.

– Ja, og den første, sier han selv, før han legger til:

– EDM er min sjanger, eller Electronic Dance Music som det kalles. Jeg bruker et keyboard og en loungepad til å lage musikken.

– Litt som Kygo, skyter Leene inn.

Lene's guidede tur rundt på musikk, dans og drama er slutt. Hun håper flere ønsker å oppleve kulturen på MDD neste skoleår.

– På musikk, dans og drama er klassene betydelig mindre enn på resten av de studieforberedende linjene. Derfor er det viktig at alle som er interessert får nok informasjon. Vi er bare seksten stykker i klassen, og andreklasse er bare åtte. Da teller alle mennesker som søker, sier Jenssen.

Kommentarer til denne saken