Avtalen med det sørkoreanske bilmerket gjelder fra nyttår og gir Solberg fullt program i WRC2-klassen i rally-VM kommende sesong.

– Å få muligheten til å kjøre for det regjerende verdensmesterteamet er fantastisk. Jeg drømmer stort hele tiden, og denne avtalen er neste del av drømmen jeg allerede lever. Bare å si ordene «jeg er fabrikkjører for Hyundai», får fram smilet, sier Oliver Solberg i en pressemelding.

– Mange mennesker har jobbet mye for å hjelpe meg hit jeg er i dag: Familien min, teamet rundt meg og sponsorene mine, men også teamsjef Andrea Adamo og team manager Alain Penasse i Hyundai Motorsport. De har gitt meg denne utrolige muligheten, legger sønnen til Petter Solberg til.

– Følelsen er at jeg starter på et nytt kapittel i karrieren, og den største jobben starter nå. Vi skal feire avtalen i dag, men allerede i morgen starter jobben med å få maksimalt ut av det å kjøre i verdens beste rallyteam. Oliver Solberg har allerede er rekke toppresultater å se tilbake på. Størst hittil er hans første VM-rundeseier i WRC3-klassen i Estland tidlig i september. Sist under VM-runden i Italia imponerte 19-åringen stort med å kjøre inn til annenplass i sitt femte løp på asfalt noensinne. Hyundai Motorsport har sikret seg et av de største talentene i rallysporten gjennom tidene.

– Oliver har et svært gjenkjennelig etternavn i rallysporten, men han har allerede markert seg på egenhånd med resultater som det i Estland. Vi er trygge på at et ungt talent som Oliver vil vise fram potensialet både på vår nåværende R5-bil, men også på den nye Hyundai i20 N Rally2, som etter planen debuterer i konkurranse midtveis i kommende sesong, sier teamsjef Andrea Adamo i Hyundai Motorsport.

Etter planen skal første VM-runde i rally avvikles i Monte-Carlo 21.- 24. januar.

LES OGSÅ: