Torsdag starter ski-VM i Seefeld i Østerrike med sprint på programmet. Dette er en øvelse få kjenner bedre enn Ola Vigen Hattestad. Ørje-mannen er både verdensmester og olympisk mester i sprint.

I fjor sommer ble 38-åringen ansatt som norsk damelandslagstrener, og tirsdag tok han ut sprintlaget i VM. Det ble Maiken Caspersen Falla, Ane Appelkvist Stenseth og tvillingene Lotta og Tiril Udnes Weng.

– Sverige favoritter

– Dette er jenter som har prestert godt gjennom hele sesongen. Kanskje litt rufs for Maiken før jul, men jevnt over har det vært gode prestasjoner. De har vist at de kan kjempe helt inn, men vi vet at vi møter sterke konkurrenter, sier Vigen Hattestad til NTB.

– Sverige har et sterkt lag og er klare favoritter. Men alle våre utøvere er i fin utvikling, og på en maksdag kan de kjempe helt inn. Jeg vil si de norske damene er outsidere, men alle våre har spissferdigheter og som svarer seg mot de aller beste, legger han til.

Før Ola Vigen Hattestad ble ansatt som norsk landslagstrener var han i to sesonger trener for det slovenske landslaget. Han merker forskjellen.

– Alt er mye større i Norge og det er også større press fra omgivelsene. I Slovenia måtte jeg gjøre litt av alt i mesterskap, mens vi her har mer definerte roller, forklarer Vigen Hattestad til NTB, som tirsdag var med å teste ski i de bløte løypene i Seefeld.

LES OGSÅ: Kawan (28) fortviler over ikke å få drive med det han elsker: – En del av meg er borte

– Annerledes som trener

Selv om han nå er trener, kjenner han litt på samme spenning som han hadde da han var utøver.

– Spenningen er der uansett om du er trener eller utøver. Som utøver handler det mer om å finne roen. Som trener er det mye som skjer. Det blir mye lengre dager som trener enn for utøver, forklarer han til NTB.

Til tross for at de norske løperne nesten ikke har konkurrert i verdenscupen i vinter, er Ola Vigen Hattestad trygg på at laget stiller godt forberedt.

– Vi har gjort den jobben vi skulle. Det har blitt flere hjemmesamlinger og ikke noe høydeopphold, men det bør ikke ha noen betydning her. Siden vi ikke har konkurrert like mye i verdenscupen, har utøverne fått trent mer mengde hjemme. Det tror jeg er en fordel. Da har de hatt tid til å toppe formen bedre, mener han.

Nå håper han på en god norsk VM-start torsdag.

– En god start vil være viktig. Da får vi inn en god stemning og en trygghet i laget, avslutter han.

LES OGSÅ: Ildsjelen trodde han var kreftfri, men så kom en nedslående beskjed: – Jeg skal reise meg denne gangen også!