Eidsberginger fikk smake på italiensk øl

ØL: Audun Solbrekke (t.v.) inviterte Luca Saccomandi til Slakteren Pub.

ØL: Audun Solbrekke (t.v.) inviterte Luca Saccomandi til Slakteren Pub. Foto:

En gang i måneden holder Slakteren Brygghus ølsmaking

DEL

MYSEN: Torsdag kveld fikk puben besøk av italienske Luca Saccomandi fra Oslo-bryggeriet Ølkymisten.

Ølkymisten er et innovativt og eksperimentelt gjøkebryggeri basert i Oslo, som ble etablert i 2017. Bryggeriet fokuserer på eksperimentelle øl, noen ganger med ekstreme smaker og aromaer.

– I dag skal gjestene få smake på fire sorter øl, blant annet en New England IPA, en Christmas beer brown ale og en Imperial milk stout, forteller Saccomandi til Smaalenenes Avis.

Han var spesielt innbedt av Slakteren Brygghus.

– Det er første gang jeg er i Mysen, sier Saccomandi. som har bodd i Norge i seks år.

(Saken fortsetter under bildet)

LIKTE ØLEN: Ole Petter Haraldstad og Ann Kristin Madsen hadde tatt turen fra Hemnes. Haraldstad syntes ølet smakte godt.

LIKTE ØLEN: Ole Petter Haraldstad og Ann Kristin Madsen hadde tatt turen fra Hemnes. Haraldstad syntes ølet smakte godt. Foto:

– Viktig å støtte lokale steder

Ole Petter Haraldstad og Ann Kristin Madsen hadde tatt turen fra Hemnes for å delta på arrangementet.

– Vi har vært her på ølsmaking tidligere også. Det er viktig å støtte oppom lokale steder når det skjer noe, sier Haraldstad, som bruker puben for å møte venner i området. Han har tidligere jobbet sammen med Luca Saccomandi, og det ble et gledelig og hyggelig gjensyn.

(Saken fortsetter under bildet)

ØLTESTING: Luca Saccomandi fortalte om ølet og smakssammensetningene.

ØLTESTING: Luca Saccomandi fortalte om ølet og smakssammensetningene. Foto:

Ny ølsmaking om få dager

Audun Solbrekke, en av gründerne i Slakteren Brygghus, syntes ølet smakte godt.

– Ølet er bra! Det er jeg som hanket han inn til oss, forteller Solbrekke. Han forklarer at Brygghuset holder ølsmaking en gang i måneden, men det er aldri lett å si hvor mange som kommer. Torsdag kveld kom det bare cirka 10 gjester på ølsmakingen.

– Forrige gang var det helt fullt, sier Solbrekke. Han forteller at puben inviterer til ny ølsmaking, bare om få dager.

– Den 14. skal vi ha øltesting med eget øl. Det er helt nytt for oss. Hver gang har vi holdt gjester. Vi skal presentere to nye øl. Det blir også noen matoverraskelser, lover Audun Solbrekke.

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags