Deler ut rekordmye penger: – Vi har gitt støtte før, men aldri et så høyt pengebeløp

I JURYEN: Markedsjef Kariann Westgaard og ansvarlig redaktør Jarle Bentzen skal dele ut 500.000 kroner.

I JURYEN: Markedsjef Kariann Westgaard og ansvarlig redaktør Jarle Bentzen skal dele ut 500.000 kroner. Foto:

73 lokalaviser i Amedia ønsker å gi tilbake til lokalsamfunnet. Nå deler vi og Sparebankstiftelsen ut til sammen 25 millioner kroner til lokale lag og foreninger.

DEL

Smaalenenes Avis deler ut 500.000 kroner av potten.

– Som lokalavis har vi støttet lag og foreninger i en årrekke, men aldri med et slikt høyt pengebeløp. Det er mange hundre lag og foreninger som driver barne- og ungdomsarbeid i vår region. En av de tøffeste oppgavene er å få inn penger til å finansiere arbeidet som gjøres. Nå kan vi bidra med en god sum. Det ser vi fram til, stråler ansvarlig redaktør i Smaalenenes Avis Jarle Bentzen.

**Trykk på linken for å søke**

Må søke

Han oppfordrer lag og foreninger til å søke innen 25. mars, men påpeker at de ikke kan ha religiøs eller politisk tilknytning.

– Formålet er å støtte barne- og ungdomsarbeid hos lokale foreninger i regionen Indre Østfold (Marker, Eidsberg, Skiptvet, Askim, Trøgstad, Spydeberg og Hobøl). Prosjektet må derfor nå denne aldersgruppen. Utover det kan man søke på et vidt spekter av aktiviteter fra idrett og kultur til friluftsaktiviteter. Er man usikker på hva man skal ha med i søknaden kan man ta kontakt, men juryen står relativt fritt til å finne de søknadene man vil støtte, forklarer Bentzen.

– Hvordan hindrer vi inhabilitet, når vi både skal dekke og støtte lokalsamfunnet økonomisk?

– Lokalaviser har gjennom hele sin eksistens støttet foreninger, enten det er idrett eller kultur, i sine lokalsamfunn. Det har også Smaalenenes Avis gjort i sin over 100-årige historie. Det har aldri vært noe problem å være positivt støttende og samtidig kunne stille kritiske spørsmål når vi må. Jurymedlemmene derimot må passe på sine habilitet hvis det kommer søknader fra lag og foreninger de er medlem av eller har tette bånd til, da må de tre til side, svarer Bentzen.

Kan bli flere utdelinger

Utdelingen skjer i samarbeid med Sparebankstiftelsen DNB, som for fire år siden kjøpte Amedia og opprettet Amediastiftelsen for å ivareta eierskapet.

Kjøpet ble finansiert med et lån fra Sparebankstiftelsen DNB. Amedias gode resultater har gitt Amediastiftelsen muligheten til å nedbetale deler av lånet, og som følge av dette har Sparebankstiftelsen DNB stilt 25 millioner kroner til disposisjon for prosjekter for å styrke lokalsamfunnene. Søknader om støtte rettes til avisene som skal fordele midlene og avgjøre hvem som får støtte.

Konsernsjef i Amedia Are Stokstad mener det ligger til rette for flere tildelingsrunder senere:

– Fortsetter vi å skape gode resultater, vil tildelingen av midler fra våre aviser kunne fortsette, sier han.

Artikkeltags