Handlet for 39 milliarder

Mye på nett: Handel av dagligvarer og apotekvarer er på vei opp i netthandelen viser en rapport fra E-handelen.Foto: Terje Pedersen/NTB scanpix

Mye på nett: Handel av dagligvarer og apotekvarer er på vei opp i netthandelen viser en rapport fra E-handelen.Foto: Terje Pedersen/NTB scanpix

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Nordmenn bruker mer penger enn våre nordiske naboer på netthandel, kommer det frem i en rapport.

DEL

8 uker Smaalenenes Avis + til kun 99,- Bestill her!

I 2015 handlet nordmenn på nett for 38,8 milliarder kroner. I snitt handlet nordmenn for 3265 kroner i kvartalet i fjor. Det kommer frem i rapporten E-handelen i Norden 2016.

Nesten fire av ti nordmenn handler på nettet minst én gang i måneden, skriver ØB.

– Ifølge de som handler på nettet, er den største fordelen at de kan handle når som helst på døgnet, forteller Kristin Anfindsen, utviklingssjef for eCommerce i PostNord Norge.

Mange mener at det er billigere å handle på nett, mens noen foretrekker netthandel fordi vareutvalget er større.

– Forbrukerne stiller i dag de samme kravene til et kjøp, uansett om det skjer fysisk eller digitalt. Det gjør at samspillet mellom kanalene må utvikles enda mer. Som kunde skal du føle at opplevelsen henger sammen, uansett om kjøpet skjer via mobilen, en datamaskin eller i en fysisk butikk, sier Kristin Anfindsen.

Undersøker på nett

Halvparten av alle norske nettkunder oppgir at de i et gjennomsnittlig kvartal har gjort research på nettet om en vare som de senere har kjøpt i en butikk. Det er mindre vanlig at den andre veien.

De vanligste varene nordmenn kjøper på nettet, er medieprodukter, klær/sko, hjemmeelektronikk, skjønnhet/helse og sport/fritid.

Flertallet av nordmenn som handler på nettet, vil helst betale med bankkort, mens 19 prosent oppgir at de ønsker å betale med faktura.

Artikkeltags