Gå til sidens hovedinnhold

Oda Johanne (29) på pallen i verdenscupåpningen – var mest fornøyd med å ha landet nye triks

Artikkelen er over 1 år gammel

Oda Johanne Stokstad Brødholt (29) ble nummer tre i verdenscupåpningen i freestyle windsurfing. Mest fornøyd var hun likevel over å ha landet nye triks foran et stort publikum.

BONAIRE: Verdenscup en i windsurfing startet i helgen med freestyle på Bonaire – en øy i Karibia. På plass var Oda Johanne Stokstad Brødholt fra Tomter med mål om å kjempe om en pallplass. Den snart 30 år gamle surferen, som i fjor ble nummer tre i verdenscupen sammenlagt, innfridde egne forventninger og havnet på tredjeplass. Vant gjorde verdensener Sarah Quita Offringa fra naboøya Aruba foran nederlandske Maaike Huvermann.

LES OGSÅ: Oda (29) til topps i Brasil – slo verdenseneren for aller første gang

Mye publikum

– Sarah tapte faktisk sitt første heat på 11 år for Maaike, men vant superfinalen og dermed verdenscupåpningen. Selv er jeg fornøyd med resultatet. Det var vind alle dagene, men ikke supersterk vind som jeg foretrekker. Det lå på mellom 7 og 10 meter per sekund. Det er litt for lite for meg, forklarer hun, som fikk vist seg fram foran mye mennesker.

(Saken fortsetter under bildet)

 

– Det som er så kult på Bonaire er at vi gjør triksene ganske tett inn mot land, så både publikum og dommerne sitter på stranda og ser på. Det gjør at det blir mye folk og utrolig god stemning. Litt som å være på en fotballkamp. Andre steder må vi konkurrere flere kilometer fra land, forteller Oda Johanne, før hun fortsetter:

– Det jeg er mest fornøyd med er at jeg fikk landet drømmeheatet mitt med mange powertriks, som colu burner og skobul. Jeg merker også at nivået på kvinnesiden har økt. Det er utrolig moro, mener hun.

LES OGSÅ: Jøndal med målshow mot Sverige – fikk massiv skryt fra landslagssjefen

Ny konkurranse i Frankrike

Etter å ha vært en måned på Bonaire, reiste hun hjemover til Norge søndag etter konkurransen. Men veldig lenge blir hun ikke i gamlelandet, for allerede i morgen setter hun kursen for Frankrike. Der venter verdenscupåpning i disiplinen slalåm onsdag – en gren som Oda Johanne Stokstad Brødholt kun har holdt på med et par år ved siden av freestyle.

– Målet i Frankrike er å få bra starter og kvalifisere meg til vinnerfinalene. Kommer jeg dit, så skal jeg gi gass. Jeg er ingen favoritt i denne disiplinen, så jeg har ingen ting å tape. Men i slalåm kan alt skje. Både med utstyret, at folk kræsjer foran meg og at jeg blir blokkert. Jeg har fått litt mer rutine nå, sånn jeg håper å unngå å komme opp i problemer, men man vet jo aldri, sier hun spent.

  

Kommentarer til denne saken