Oda Johanne (29) med oppsiktsvekkende prestasjon – var redd det bare var en drøm

PÅ PALLEN: Oda Johanne Stokstad Brødholt (t.v.) tok tredjeplassen i verdenscupen i slalåm. Hun ble kun slått av de to franske jentene Delphine Cousin Questel og Marion Mortefon.

PÅ PALLEN: Oda Johanne Stokstad Brødholt (t.v.) tok tredjeplassen i verdenscupen i slalåm. Hun ble kun slått av de to franske jentene Delphine Cousin Questel og Marion Mortefon. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

På en drøy uke presterte Oda Johanne Stokstad Brødholt å komme på pallen i to forskjellige disipliner i windsurfing.

DEL

Marignane: Tomter-kvinnen er eneste i verden som konkurrerer i både wave, freestyle og slalåm i verdenscupen i brettseiling. De tre disiplinene er ganske så forskjellige. Mens man i wave får dommerkarakterer for hopp og bølgeridning, handler det i freestyle om å gjøre best mulig triks på flatere sjø. I slalåm er det fart som gjelder, og førstemann i mål vinner.

Fra Karibia til Frankrike

For halvannen uke siden konkurrerte Oda Johanne Stokstad Brødholt i freestyle, hennes favorittøvelse, på Bonaire i Karibia. Det resulterte i en sterk tredjeplass i verdenscupen.

Derifra gikk turen videre, via Norge en kjapt tur for å bytte seil, og til Marignane i Sør-Frankrike. Der ventet årets første konkurranse i slalåm, den mest prestisjetunge disiplinen og hvor flest deltar. Slalåm er en gren hun er forholdsvis fersk i, men viste i klasse igjennom hele uka med god seiling. Hun tok seg så til en semifinale og den vant hun.

(Saken fortsetter under bildet)

STERK PRESTASJON: Oda Johanne Stokstad Brødholt overrasket både seg selv og konkurrentene med ta tredjeplass i verdenscup i slalåm.

STERK PRESTASJON: Oda Johanne Stokstad Brødholt overrasket både seg selv og konkurrentene med ta tredjeplass i verdenscup i slalåm. Foto:

– Det var uvirkelig å seile i mål med tidligere verdensmestere og mange andre legender bak meg i semifinalen, forteller Oda Johanne Stokstad Brødholt, før hun fortsetter å prate om selve finalen:

– I finalen tenkte jeg at jeg ikke hadde noe å tape. Jeg var nummer fire ut fra start, men med styrke og fart klarte jeg å seile meg opp til tredjeplass og pallen i mål. Utrolig moro! Selv om slalåm ikke er min hovedgren, så har jeg trent mye på det. Derfor er det fint å se at treningen har gitt resultater.

Prestasjonen var så bra at den snart 30 år gamle kvinnen ikke helt turte å tro at det ver en realitet.

– Jeg var utrolig glad, da jeg våknet opp i dag og skjønte det ikke bare var drøm, men faktisk virkelighet, smiler hun.

LES OGSÅ: Fotballtrener Joakim (43) ukependler mellom Askim og Kristiansund: – Jeg kjenner på savnet av familien

God til å takle vind

Hoblingen mener hun dro fordel av den ustabile vinden i Frankrike.

– Jeg er vant til å seile både med for stort og for lite seil. Fra freestyle har jeg også god seilkontroll. Det hjalp meg i de ekstreme forholdene. Jeg har tidligere følt at jeg har hatt nivået til de beste, men manglet erfaringen. Men denne uka har jeg følt meg trygg, sterk mentalt og har hatt det gøy på vannet. Det ble også en fysisk prøvelse, så jeg er veldig glad for at jeg har trent mye crossfit, forteller Norges beste surfer, som fra før av har en sjetteplass som best i slalåm.

Men etter som hun konkurrerer i tre forskjellige disipliner rekker hun ikke å få med seg alle verdenscupløpene.

– Jeg elsker slalåm, men jeg er eneste som gjør både wave, freestyle og slalåm. Så derfor får jeg bare gjort halve slalåm-touren i år. Så blir det et par konkurranser i wave, mens jeg skal kjøre alle konkurransene i freestyle. Det er freestyle som ligger mitt hjerte nærmest, smiler hun.

Verdenscupkonkurransen i slalåm i Frankrike ble for øvrig vunnet av Delphine Cousin Questel foran Marion Mortefon, begge fra vertsnasjonen.

LES OGSÅ: Derfor valgte superstjerna Fredric (33) å bosette seg i Indre Østfold

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken