Det er interessant å se at det er en viss aktivitet rundt dette med en ny svømmehall/badeanlegg i Mysen. De aller fleste av innbyggerne i kommunen mener at kommunen får klare seg med Østfoldbadet og at det ikke er noen god løsning å bygge et nytt badeanlegg i Mysen, og spesielt ikke hvis det skal finansieres med eiendomsskatt.

LES OGSÅ: Kan bli svømmehall i Mysen – det betyr eiendomsskatt på alle i kommunen

Jeg tror faktisk at flertallet, med Senterpartiet og Arbeiderpartiet med Høyre, Frp, SV og Venstre på slep kommer til å si «ja» til bad/svømmeanlegg i Mysen, og kommer til å finne en finansiering på 150–200 millioner uten eiendomsskatt, kanskje det blir noe rimeligere også, men da må vi huske at det tilkommer en årlig drift som etter hva jeg begriper kommer til å ligge på et sted mellom 10–15 millioner, kanskje summen blir enda større. Dette beløpet blir fast og det er omtrent samme som det koster å sette 8 sykehjemsplasser i drift på Løkentunet, uten sammenligning for øvrig. Likevel, det sier noe om de årlige kostnadene, og om politikernes prioriteringer.

De tidligere kommunene i Indre Østfold kom, bortsett fra Askim som har Østfoldbadet og Eidsberg/Mysen, har et svømmebasseng i tilknytning til en av skolene. I tidligere Eidsberg kommune ble det avsatt ca. 40 millioner kroner, hvis jeg ikke tar helt feil til et bad, og de pengene står der ennå. Mitt forslag er at man ser på mulighetene til å lage/bygge et svømmebasseng i tilknytning til en av skolene i Mysen, for eksempel Mysen skole som også kan disponeres av de andre på dagen og hvor det legges opp til et utvidet bruk for folk flest på kveldene. Dette må selvfølgelig vurderes, men dette mener jeg er den måten man kan komme unna med et svømmebasseng i Mysen som kan forsvareres i forhold til alle andre utfordringer kommunen står foran! Noe annet mener jeg er vanskelig å forsvare! Da tar man hensyn til de 40 millionene Eidsbergingene har betalt inn, og man tar hensyn til alle barna og andre som trenger svømmeopplæring i nærmiljøet. Og ikke minst tar man hensyn til alle andre utfordringer som står for dør i hele kommunen!

Det er mange som snakker om at oppgaver og tilbud må fordeles i den nye kommunen. Folkes Stemme ønsker en folkeavstemning etter valget neste år om storkommunen, og vi ønsker å følge folkets mening, men her kommer noen eksempler på hva som har skjedd og hva innbyggerne bør tenke på. Helsestasjonen er flyttet til Mysen, NAV til Spydeberg, den nye høyskolen til Mysen, formannskapsmøtene til Mysen, kommunens post sendes til Trøgstad og det nye filmsenteret, hvis det blir noe av blir etablert på Slitu, og når det gjelder svømmeanlegg så har man Østfoldbadet. Skal man desentralisere, så vil jeg heller ha tre eller fem helsestasjoner og tre eller fem NAV kontorer, enn et nytt badeanlegg på Mysen.