Nå skal Røde Kors-butikken selge fengselsvarer

NYE VARER: Røde Kors-butikken får nå varer fra Tyventyven i Indre Østfold fengsel. På bildet: Ragnhild Kruse (62), Miriam Aune (37) og Gerd Heimseter (68).

NYE VARER: Røde Kors-butikken får nå varer fra Tyventyven i Indre Østfold fengsel. På bildet: Ragnhild Kruse (62), Miriam Aune (37) og Gerd Heimseter (68).

Artikkelen er over 2 år gammel

Røde kors-butikken i Mysen utvider samarbeidet med Indre Østfold fengsel.

DEL

MYSEN: Ragnhild Kruse (62) og Gerd Heimseter (68) i Røde Kors-butikken tar imot verkstedbetjenten fra Indre Østfold fengsel. Miriam Aune kommer med varer som innsatte i fengselet har pusset opp og skal stå synlig i butikken.

– Vi har hatt bruktbutikken i Mysen i snart fire år. Etter at Tyventyven åpnet i fengselet har vi inngått et samarbeid med dem. For oss er det viktig å ha en god dialog med kriminalomsorgen og fengselet. Samarbeid er kjempeviktig, mener Ragnhild Kruse.

Håper på god reklame for fengselsbutikken

– Hva vil dere oppnå med dette samarbeidet?

– I og med at vi ligger midt i smørøyet i Mysen så kan vi reklamere litt for dem. Varene de kommer med skal stå i vinduet vårt og blir mer synlig for folk. Motsatt vei skal de ha Røde kors-stoler og brosjyrer fra oss. Så det blir en slags utveksling. Vi trenger ikke å sitte på hver vår tue, når vi kan ha god utnyttelse av hverandre, sier Kruse.

– Hva slags varer er det de innsatte kommer med?

– Denne gangen er det noen puffer og et skap, som de innsatte har pusset opp, sier Kruse.

– De får også stoff fra oss, som de lager produkter av. Nå har de laget risposer av det, som vi vil hjelpe til med å selge, forklarer Kruse.

LES OGSÅ: Åpner fengselsbutikk – navnet kunne ikke passet bedre

BLIR UTSTILLINGSVNDU: Røde Kors-butikken blir nå et utstillingsvindu for Tyventyven og varene til de innsatte i fengselet. På bildet fra venstre: Gerd Heimseter (68), Miriam Aune (37) og Ragnhild Kruse.

BLIR UTSTILLINGSVNDU: Røde Kors-butikken blir nå et utstillingsvindu for Tyventyven og varene til de innsatte i fengselet. På bildet fra venstre: Gerd Heimseter (68), Miriam Aune (37) og Ragnhild Kruse. Foto:

Skaper mestringsfølelse

– Hva får Tyventyven igjen for dette?

– Samarbeidet med Røde Kors er helt fantastisk. De er en stor ressurs for oss på mange måter. Vi lager mye av det vi får fra Røde Kors. Vi gjør hverandre noen tjenester for å nå ut til publikum. Å få et utstillingsvindu i Mysen vil nok minne folk på at vi finnes, mener Aune, som fungerer som en slags arbeidsleder for de innsatte som lager produktene.

– Butikken er på utsiden av fengselet og åpen for alle. Når vi har et stort nok kundegrunnlag gjør det at de innsatte får noe nyttig å gjøre. Det er de innsatte som lager alt vi kommer med hit.

– Hva sier de innsatte selv om å være med på dette?

– Det er veldig stor forskjell i hvilken bakgrunn våre innsatte har. Så lenge man har en tanke i fengselsvesenet om at de innsatte skal ut igjen og fungere i samfunnet er dette nyttig. Vi pusser opp gamle møbler. Det arbeidet gir de innsatte selvtillit og en mestringsfølelse. Det mener vi er viktig, sier Aune.

– Hvordan kan andre i Indre Østfold hjelpe dere?

– Vi blir veldig glade dersom folk vil gi oss de gamle møblene sine istedenfor å kjøre de på dynga, forteller hun.

FENGSELSBUTIKKEN: Verkstedsbetjent Miriam Aune viste fram fengselsbutikken Tyventyven like før åpning.

FENGSELSBUTIKKEN: Verkstedsbetjent Miriam Aune viste fram fengselsbutikken Tyventyven like før åpning. Foto:

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken