Leketøysgigant konkurs - 700 ansatte kan miste jobben

AVGJØRELSE PÅ TRAPPENE: Leketøysgiganten Toys R Us har slitt lenge. I romjulen ble selskapet Top-Toy, som eier Toys R Us og BR-leker, erklært konkurs i resten av Norden, men ikke Norge.

AVGJØRELSE PÅ TRAPPENE: Leketøysgiganten Toys R Us har slitt lenge. I romjulen ble selskapet Top-Toy, som eier Toys R Us og BR-leker, erklært konkurs i resten av Norden, men ikke Norge. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Det er åpnet konkurs i Top Toy Norge, som har 56 butikker.

DEL

NETTAVISEN: Top Toy Norge, som kjedene Toys'R'US og BR Leker inngår i, er slått konkurs torsdag.

Det fremgår av en melding i Brønnøysundsregisteret, skriver Nettavisen.

Etter hva Nettavisen kjenner til, jobbet de danske bobestyrerne med å få inn bud på selskapet helt frem til onsdag kveld. Da fristen gikk ut. Dermed ble det åpnet konkurs i boet dagen etter.

Top Toy har kjedene BR Leker og Toy'r'Us i Norge. En av butikkene ligger på Ski storsenter.

I resten av Norden ble Top Toy slått konkurs i romjulen, mens den norske virksomheten har fortsatt som før.

LES OGSÅ: Skjebnedøgn for 700 Top Toy-ansatte

Det er ikke lyktes Nettavisen å få kontakt med disse bobestyrerne, eller Top Toy Norge-sjef Atle Bakke. Da Nettavisen snakket med han tidligere på torsdag, var han fortsatt usikker på om det var kommet inn et bud.

Fare for 700 jobber

Oppbudet innebærer med andre ord at det ikke var noen kjøpere som var interessert i å ta over leketøysgiganten.

Top Toy i resten av Norden gikk konkurs i romjulen, men den norske virksomheten har holdt åpent inn til videre.

Det var imidlertid begrenset hvor lenge det norske selskapet kunne drive uten støtte fra det danske morselskapet. De var avhengig å få inn en ny eier innen kort tid.

Top Toy har 56 butikker i Norge og nesten 700 ansatte. Disse mister jobben hvis det ikke kommer noen ny kjøper på banen i løpet av de kommende ukene.

Advokat Thomas Piro er utpekt til bobestyrer for konkursboet. Det er han som dermed leder jakten på en ny eier som kan overta leketøysgiganten.

Piro har foreløpig ikke besvart Nettavisens henvendelser.

Lite støtte

Bakke uttalte tirsdag at det verste for tiden er ikke å få tak i varer, men at de mister støtten fra den danske organisasjonen, som i forrige uke ble solgt til danske Salling Group.

- Den norske organisasjonen har lent seg i stor grad på den danske. Når den forsvinner, så forsvinner støttefunksjoner som innkjøp, økonomi og markedsføring. Uten det er det vanskelig å drive, sa Bakke til Nettavisen tirsdag.

Artikkeltags