Slipper nye bilder av drapssiktede Makaveli Lindén

ETTERLYST: Makaveli Lindén er nå etterlyst over hele verden etter drapet på Majorstua. Foto: Ole Berg-Rusten, NTB Scanpix / Interpol

ETTERLYST: Makaveli Lindén er nå etterlyst over hele verden etter drapet på Majorstua. Foto: Ole Berg-Rusten, NTB Scanpix / Interpol Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Interpol har nå sluppet nye bilder av den drapssiktede 20-åringen. Makaveli Lindén, tidligere kalt Christian Bo Lindén, er ettersøkt av Interpol i over 190 land.

DEL

Maveli Lindén (20) er fortsatt ikke blitt funnet, én uke etter å ha blitt siktet av politiet. Den svenske statsborgeren skal ha drept 24-år gamle Heikki Pallto, som ble funnet knivstukket og drept i leiligheten sin på Majorstua i Oslo.

I forrige uke ble han identifisert med navn og bilde av politiet, og nå har Lindén fått «internasjonalt etterlyst» som status.

Ifølge NRK forteller politiinspektør Grete Lien Metlis at politiet har opplysninger om at den etterlyste mannen har kommet seg ut av Norge og Sverige.

Bankkort og mobiltelefon gir spor

Politiet publiserte tidlig bilder av Lindén hvor en karakteristisk tatovering på hånden ble synliggjort.

Med de nyeste bildene fra Interpol ute er det enda klarere at tegnet er det samme som Angola har i flagget sitt.

Norsk politi har funnet elektroniske spor etter drapsetterlyste Makaveli Lindén (20), ifølge Aftonbladet. Sporet leder verken til Norge eller Sverige, men til et annet land. Både bruk av bankkort og mobiltelefon gir verdifull informasjon for politiet.

Metlid sier til NRK mandag ettermiddag at de ikke ønsker å kommentere Lindéns bevegelser av taktiske hensyn.

Det er ikke klart hvilket land det dreier seg om. Avisen har vært i kontakt med dansk politi, som ikke kommenterer om de er innblandet i søket etter mannen. En talsperson for tysk politi kommenterer ikke saken, men er kjent med det som er skjedd.

– Vi samarbeider med andre lands politimyndigheter og har fortsatt tett samarbeid med Sverige. Vi jobber ut ifra at han verken befinner seg i Norge eller Sverige, uttaler Metlid.

NYE BILDER: Drapssiktede Makaveli Lindén Tatoveringen har de samme symbolene som i det angolske flagget. Moren til Lindén er fra Afrika.

NYE BILDER: Drapssiktede Makaveli Lindén Tatoveringen har de samme symbolene som i det angolske flagget. Moren til Lindén er fra Afrika. Foto:

Siktet for drapet

Søndag gikk Oslo-politiet ut med både navn og bilde på den svenske statsborgeren Makaveli Lindén (20) fra Uppsala. Han er siktet for å ha drept Heikki Bjørklund Paltto (24) i en leilighet på Majorstuen i Oslo sist mandag. Han er også siktet for et ran.

– Vi har grunn til å tro at han forlot Norge etter drapet og ranet mandag, og at han tok seg til Sverige. Vi tar selvfølgelig høyde for at han har forlatt Sverige og befinner seg et helt annet sted, sa politiinspektør Grete Lien Metlid under en pressekonferanse søndag.

Inspirert av rappestjerne

Makaveli Lindén het tidligere Christian Bo Lindén. Han byttet navn til Makaveli etter ransdommen, som er det samme navnet som rappestjernen Tupac Shakur døpte seg om til på tampen av livet. Rapperen regnes av mange som tidenes største rapper og hørte til kategorien gangsterrap.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken