Rundt 100 mennesker evakuert etter storbrann i Sefa-bygget i natt

Rundt 100 mennesker har blitt evakuert etter storbrann i Sefa-bygget i Sarpsborg natt til 28. mai. (Video: Tobias Nordli)

Artikkelen er over 2 år gammel

En storbrann i Sefa-bygget i St. Nikolasgate natt til mandag førte til at om lag 100 mennesker måtte evakueres. Hele taket og en etasje på bygget er helt utbrent, men ingen personer er skadd som følge av brannen.

DEL

Like etter klokken 01.00 la politiet ut en melding på Twitter om en brann i en bygning i St. Nikolas gate i Sarpsborg, nærmere bestemt i Sefa-bygget, som huser både helsesenter, bowling og restaurant.

Evakueringen av beboere i Glengshølen Borettslag ble igangsatt umiddelbart.

Cirka 100 mennesker evakuert

SA fikk like etter klokken 02 natt til mandag opplyst fra Øst politidistrikt at det var cirka 100 mennesker som hadde blitt evakuert fra 86 boenheter. Menneskene som ble evakuert ble hentet med buss, og disse personene ble ivaretatt på nærliggende hotell og sykehjem, kunne politiet opplyse.

Like før klokken 03.30 natt til mandag meldte politiet på Twitter at hele taket og en etasje på bygget er helt utbrent. En drøy time senere, like før klokken 04.30, meldte Øst politidistrikt at brannmannskapene hadde full kontroll på brannen. Da var det kun mindre flammer inne på branntomten, ble det opplyst.

Ingen skadd

Politiet kunne videre informere om at ingen personer er skadd som følge av brannen.

En buss kom for å hente mennesker som var blitt evakuert i forbindelse med brannen i Sefa-bygget. De ble fraktet til hotell og sykehjem. (Foto: Bernt Lyngstad)

En buss kom for å hente mennesker som var blitt evakuert i forbindelse med brannen i Sefa-bygget. De ble fraktet til hotell og sykehjem. (Foto: Bernt Lyngstad)

SAs fotograf på brannstedet kunne fortelle at flammene fra Sefa-bygget stod 10-15 meter til værs, og at det brant i taket og i den øverste etasjen. Hele takkonstruksjonen var overtent og i ferd med å bli utbrent.

Sarpsborg brannvesen fikk assistanse fra brannvesenet i Fredrikstad, Mosseregionen og Rakkestad i det krevende slukkingsarbeidet.

Twitter oppfordret politiet også beboere i nærområdet om å holde vinduer lukket på grunn av kraftig røyk.

Artikkeltags