Gaver for en halv million sikrer Askim museum et moderne arkiv

MODERNE ARKIV: Gaver har sikret museumet et moderne arkiv. På bildet: Stian Stenseth fra Askim kommune (til venstre), Per Kristian Stai og Per Henrik Hoff fra Sparebankstiftelsen, Bjørn Borgås og Valter Bakkene (bak).

MODERNE ARKIV: Gaver har sikret museumet et moderne arkiv. På bildet: Stian Stenseth fra Askim kommune (til venstre), Per Kristian Stai og Per Henrik Hoff fra Sparebankstiftelsen, Bjørn Borgås og Valter Bakkene (bak). Foto:

Askim museum har fått et nytt elektronisk arkiv takket være flere glade givere.

DEL

ASKIM: Mandag ettermiddag tok Askim museum i bruk sitt nye elektroniske arkiv i Randulfstua. Arkivet skal gjøre det lettere å oppbevare historiske objekter på en forsvarlig måte og på sikt gjøre det enklere å gjennomføre utstillinger på museet.

500.000 kroner i gaver

Arkivet har blitt til i en todelt gave fra Askim kommune og Sparebanstiftelsen Askim. Kommunen har gitt museet de elektroniske hyllene, mens Sparebankstiftelsen har gitt en pengegave på 90.000 for å oppgradere det elektriske anlegget og klargjøre rommet arkivet står i.

– Nå skal vi ha en skikkelig varetelling og registrere alt vi har. Uten gavene fra Sparebankstiftelsen Askim og Askim kommune hadde vi ikke fått til dette, sier nestleder for Askim museum, Valter Bakkene.

– Bare monteringen kostet over 100.000. Det er en kostnad vi aldri hadde klart å bære, sier han.

Til sammen anslår museet at gavene har en verdi på til sammen over 500.000 kroner.

– Vi måtte også pusse opp lokalene her. Vi får en god oversikt, som gjør det lettere for oss å finne fram gjenstandene våre til utstillinger, forklarer Bakkene.

Artikkeltags