Nødetatene rykket ut til brann på Røysåsen - Vy stanser togtrafikken

Foto:

Mandag ettermiddag brant det kraftig i et skogområde på Røysåsen ved Sandbukta. Vy stanset togtrafikken i området og politiet ber beboere i området følge med på oppdateringer.

DEL

Ganske nøyaktig ett år etter skogbrannen på Røysåsen i 2018, brant det samme sted mandag ettermiddag. Nødetatene mottok melding om skogbrannen ved Sandbukta mandag ettermiddag klokken 17.08.

– Nødetatene er på stedet. Det brenner omtrent 150 meter unna bebyggelsen i et område på flere hundre kvadratmeter, sier operasjonsleder Tom Sandberg i Øst politidistrikt kl. 17.30.

Vinden som først under brannen har blåste nordover, begynte ifølge politiet begynt å bevege seg østover 17.45. 

– Vi ber derfor beboere i området rundt Rådyrveien, Faleveien, Granveien, Ørneveien og Gamleveien lukke vinduer og følge med på meldinger i tilfelle vi må evakuere, sier Sanberg.

Beboere informert

Klokken 18.15 er store deler av brannen slukket.

– Brannvesenet har brukbar kontroll på brannen. Problemet nå er at det er veldig kraftig vind på stedet, sier innsatsleder Anders Strømsæther til Moss Avis.

Brannen er på samme sted som skogbrannen på Røysåsen i 2018, for ganske nøyaktig ett år siden.

– Beboerne i Rådyrveien og i området er informert om situasjonen, men ingen er evakuert, sier innsatsleder Anders Strømsæther til Moss Avis.

Ikke full kontroll

Klokken 18.30 har brannvesenet kontroll mot toppen av fjellet og i nærheten av bebyggelsen. De har enda ikke kommet seg ned mot jernbanen, og har derfor ikke kontroll på vestsiden av fjellet. Brannen sprer seg raskt grunnet tørr bakke flere steder.

Stanser togtrafikk

Vy stanser all togtrafikk mellom Moss og Kambo inntil videre.

Artikkeltags