Yrke: Hundelufter!

 *** Local Caption *** Ingvild Holm Tellesbø har gjort sin kjærlighet til hunder til en jobb.

*** Local Caption *** Ingvild Holm Tellesbø har gjort sin kjærlighet til hunder til en jobb. Foto:

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Ingvild har gjort jobb av sin kjærlighet for dyr.

DEL

Ingvild Holm Tellesbø (25) fra Ski i Akershus har hatt firbeinte venner siden hun var liten. Nå har hun gjort det til en biinntekt.

En hvit varebil svinger inn på en parkeringsplass i skogkanten. Ut hopper ei turkledd jente som hekter sekken på ryggen før hun åpner bakdøra og flere bur åpenbarer seg. De er ikke tomme. To haler svinger i takt ettersom mellompuddelen Iva og Mozart, en portugisisk vannhund, slippes ut og skjønner at nå skal de på tur.

«Ingvilds hundelufting» står det svart på hvitt på varebilen. Til daglig er Ingvild Holm Tellesbø vikar på Hebekk skole. Tirsdag ettermiddag og hele fredag har hun satt av til å jobbe i enkeltpersonforetaket hun startet opp i oktober i fjor.

Avlastning for eierne

Siden i november har hun vært i full gang med å lufte andres hunder.

– Det er de som har lange dager på jobb, eller de som vil at hunden skal ha mer trim enn de turene de får hjemme. Så er det noen som vil at hunden skal møte andre hunder og gå sammen med dem, forteller Ingvild.

– Så hundelufting er en tjeneste for mange?

– Ja, det tror jeg. Det er mange hunder og det er mange hundebarnehager som popper opp rundt omkring i landet, og som går godt, forteller hun.

Hundeinstruktør

I fjor var Ski-jenta syv måneder i Tromsø for å utdanne seg som hundeinstruktør på hunde-skolen Hundevis. Samtidig jobbet hun hver dag i en hundebarnehage.

– Det er nok det som gjør at jeg føler meg trygg nok til å ta på meg ansvaret med å lufte andres hunder, sier Ingvild Holm Tellesbø.

Iva, Ingvilds egen hund, var med på turen til Tromsø. Mens matmor gikk på skole og jobbet, var Iva i hundebarnehagen.

– Da var hun ikke så gammel, bare litt over et halvt år. Hun fikk masse erfaring med å være sammen med andre hunder, fortellere hun.

Små og store hunder

Tirsdag ettermiddag og fredag har hun satt av til oppdrag med å lufte hunder.

– Jeg har en del små hunder jeg passer, den minste er en dansk-svensk gårdshund. Så har jeg en faraohund, som er en stor hund, veldig langbeint og veldig morsom. Da kjører jeg rundt med bilen min og plukker opp hundene der de bor. Jeg setter dem sammen i grupper på tre-fire hunder, tar dem med i skogen og går tur en times tid. Det blir gjerne to grupper, forteller 25-åringen.

På ettermiddagene har hun også privattimer sammen med hund og eier.

– Er det noen som har problemer, kan jeg hjelpe til med å trene og vise eierne hva de kan gjøre, avhengig av hva problemet er, understreker Ingvild. (ANB)

Artikkeltags