Ny rapport: Nå er det over hundre ulver i Norge

Illustrasjonsfoto: Ulv på Langedrag. 
Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Illustrasjonsfoto: Ulv på Langedrag. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Det er 6–11 flere ulver i Norge i år enn i fjor fordi Slettåsflokken har utvidet reviret, viser en ny statusrapport.

DEL

Statusrapporten fra vinterens overvåking av ulv i Norge per 7. april er utført av Høgskolen i Innlandet på oppdrag fra Rovdata, skriver Nationen. Under overvåkingsperioden er 12 ulv avlivet, hvorav én i Sverige.

– Hvis vi trekker fra døde individer og sammenligner de foreløpige tallene fra april i år med april i fjor, så er det i år påvist 6–11 flere ulver i landet, sier Rovdata-leder Jonas Kindberg.

LES OGSÅ: Ønsker lisensjakt på ulv ved grensa til Indre Østfold

For registreringssesongen 2016–2017 er det dokumentert totalt 101–107 ulver i Norge. 52 ulver har kun tilhold i Norge, mens 49–55 har hatt tilhold på begge sider av svenskegrensen. Etter jakt var det i vinter totalt 89–95 ulver med tilhold i revir på tvers av riksgrensen eller med helnorsk tilhold. Det er 6–11 flere enn de 83–84 ulvene som ble påvist med helt eller delvis tilhold i Norge etter jakt i fjor vår.

LES OGSÅ: Skambitt av løshund – fikk flere tips om at det kunne være ulv som angrep Rigoletto

– Vinteren 2016–2017 er det felt flere ulver i Norge ved lisensjakt enn noen gang tidligere, påpeker Rovdata-leder Jonas Kindberg.

Samtidig er det påvist færre ulv som kun oppholder seg i Norge, mens de som krysser grensene har blitt flere. Det er på grunn av Slettåsflokken som har utvidet reviret sitt som har gått fra å være helnorsk i fjor, til å nå klassifiseres som grenseflokk.

(©NTB)

Artikkeltags