Har du ikke betalt denne blir det trekk i lønna

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

Nå er det slutt på tålmodigheten fra NRK. De som ikke har betalt vil få trekk i lønn eller trygd.

DEL

Nå flere måneder etter at betalingsfristen utløp den 31. juli, er det fortsatt mange nordmenn som ikke betalt NRK-lisensen.

Alle krav på 1200 kroner eller mer blir sendt Statens innkrevingssentral (SI) for innkreving. Dermed risikerer 86.806 nordmenn trekk i lønn eller trygd. Det kan også tas utlegg i en bankkonto.

Les også: Slik slipper du NRK-lisensen

Nedgang

Det er ingen bønn for dem som ikke har betalt. Statens Innkrevingssentral kan ikke tilby en avdragsordning eller betalingsutsettelse.

Tross et stort antall saker avslører tallene en nedgang. På samme tid i 2015 ble det overført 87.266 saker.

– Dette kan delvis forklares med at det fra 1. januar i år ble vedtatt å øke rettsgebyret i Norge fra 860 til 1025 kroner, noe som igjen medførte at vi har økt vårt minimumsbeløp for overføring til SI fra 980 til 1200 kroner, sier konstituert avdelingsleder Audun Strand for NRK Lisensavdelinga til Nettavisen.

– Før var det slik at krav på 980 kroner eller mer, ble overført til SI etter at frist  for betaling på varsel om inkasso var utløpt. I år har dette beløpet økt til 1200 kroner, fortsetter Strand. 

Les også: De endret akkurat TV-hverdagen for 500.000 nordmenn

TV-lisensen nær doblet

De som nå ikke har betalt den opprinnelig NRK-lisensen skylder nå 2635,63 kroner, ifølge avdelingslederen.

Med andre ord er regningen på 1417,35 kroner nesten doblet. Det er over en måned siden at 119.000 nordmenn fikk inkassovarsel fra NRK.

Statens innkrevingssentral opplyser til Nettavisen at de fleste kravene blir gjort opp før de havner til tvangsinnkreving.

Artikkeltags