Storstreik er avblåst – enighet i meklingen mellom NHO og LO/YS

Riksmekler Nils Dalseide kunne melde søndag ettermiddag, 15 timner etter at meklingsfristen gikk ut, at partene er enige. Dermed er en storstreik unngått.

Riksmekler Nils Dalseide kunne melde søndag ettermiddag, 15 timner etter at meklingsfristen gikk ut, at partene er enige. Dermed er en storstreik unngått. Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

I morgen tidlig går busser som normalt og ingen i landet blir rammet av transportstreik.

DEL

Meklingen mellom NHO og LO/YS er over, og riksmekleren Nils Dalseide skal om kort tid gi en orientering om utfallet. Ifølge VG sier LO ja til riksmeklerens skisse, skriver Nettavisen.

Flere medier meldte for kort tid siden at en ny skisse var lagt på bordet.

LO sier ja til riksmeklerens skisse, opplyser sentrale kilder som følger oppgjøret til VG.

Ifølge VG har partene fått en skisse til løsning som innebærer en ramme på om lag 2,8 prosent – én krone i generelt tillegg og to kroner og femti til lavtlønte uten lokal forhandlingsrett.

Andre viktige moment i skissen er at LO, ifølge Nettavisen, skal ha fått gjennomslag for at tre milliarder kroner fra konfliktfondet skal komme de såkalte sliterne til gode fram til 2023. LO skal derimot ikke ha fått gjennomslag for endringer i Obligatorisk tjenestepensjon (OTP), men partene skal ha blitt enige om at AFP skal utredes.

Partene har også blitt enige om at AFP skal utredes.

Artikkeltags