Nå blir det norske mobildatapriser i hele Europa

Nå kan denne stå på, selv om du drar ut av landet.

Nå kan denne stå på, selv om du drar ut av landet. Foto:

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Telenor lanserer roaming med norske priser for hele Europa, med øyeblikkelig virkning.

DEL

8 uker Smaalenenes Avis + til kun 99,- Bestill her!

(Nettavisen) Det annonserte Telenor på en pressekonferanse tirsdag, skriver Dinside.

Prisendringen får umiddelbar effekt, og betyr at det koster det samme å surfe nyheter, sjekke Facebook og legge ut bilder på Instagram fra stranden i Sør-Frankrike som fra bussen på vei til jobb.

Nyheten kommer i kjølvannet av at Telia innførte "hjemme-roaming" i Norden og Baltikum i mars, og er naturligvis beleilig for de mange nordmenn som planlegger ferien i disse dager.

Årsaken til endringene som skjer nå kan vi takke EU for. I 2015 gjorde unionen det klart at mobilselskapene ikke kan ta mer betalt for tjenestene sine i utlandet enn de gjør hjemme.

I statsråd 22. april 2016 ble det lagt fram en kongelig resolusjon om å inkludere EUs regler om nettnøytralitet og internasjonal gjesting i EØS-avtalen. Målet med denne regelen er at det ikke skal koste mer å bruke telefonen på reise innenfor EØS enn det gjør i hjemlandet, skriver NTB.

– Mange har fått seg en overraskelse når telefonregningen har kommet etter et utenlandsbesøk. Det har vært dyrt å bruke mobiltelefon og data på reise i Europa, og det vil regjeringen gjøre noe med, sier samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen i en pressemelding.

EU-parlamentet og Europarådet vedtok forordningen i november 2015. Fra 15. juni 2017 skal mobilkunder beholde sine nasjonale priser for samtaler, SMS og data når de er på reise i EU. Dette vil også gjelde Norge, Island og Liechtenstein når de tre landene har inkludert reguleringen i EØS-avtalen. Fram til juni 2017 har EU satt et tak på hvor mye mobilselskapene kan kreve i pristillegg, som vil gjelde i Norge så snart avtalen er på plass.

– Det arbeides med å få det nye regelverket gjennomført nasjonalt i de tre EFTA-landene slik at endringen i EØS-avtalen kan tre i kraft. Nasjonalt setter vi inn ressurser i dette arbeidet, slik at vi kan få nytte av de nye reglene så snart som mulig, sier Solvik-Olsen.

Artikkeltags