IKEA trekker tilbake denne

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

IKEA tilbakekaller barnegrinden Patrull etter rapporter om at barn har falt ned trapper etter at grinden uventet har åpnet seg.

DEL

8 uker Smaalenenes Avis + til kun 99,- Bestill her!

I noen av tilfellene var skadene så alvorlige at barna måtte få legebehandling. En tredjepartsundersøkelse har vist at låsemekanismen er upålitelig og utgjør en risiko for små barn, til tross for at den er testet og godkjent i henhold til gjeldende standarder.

Det meldes i en pressemelding.

– IKEA har nulltoleranse når det gjelder brudd på barnesikkerhet. Vi ønsker å tilby trygge og sunne produkter, og vi mener at barna er de viktigste menneskene i verden. Når vi oppdager mulige sikkerhetsproblemer ved et av produktene våre, handler vi raskt. Vi kan ikke risikere at barn kommer til skade når de leker, og som et umiddelbart og forebyggende tiltak tilbakekaller vi alle PATRULL barnegrinder, forteller Maria Thörn, Acting Business Area Manager på Barnas IKEA.

IKEA er ikke villig til å sette barnesikkerheten i fare, og vi oppfordrer derfor alle kunder som har en PATRULL barnegrind, til umiddelbart å slutte å bruke den, og til å returnere produktet til et hvilket som helst IKEA-varehus mot full refusjon.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken