[Nettavisen]  Facebook tester nå en ny funksjon som skaper en del forvirring, om vi skal lytte til sosiale medier. Mange brukere har lagt merke til at det har dukket opp et rakettikon på verktøylinja si. Spørsmålet er hva den gjør der.

Vel, det er en ny nyhetsfeed som Facebook har jobbet med i all hemmelighet, og den fokuserer på det Facebook mener er det viktigste for å fange oppmerksomheten din: Populære saker i ditt nettverk med bilder som beveger seg.

Innholdet i rakettfeeden vil være annerledes enn i den vanlige feeden, og settes sammen av innhold fra flere kilder enn de du vanligvis følger, basert på hva du og vennene dine liker - og som Facebooks algoritmer tror du også vil like.

LES OGSÅ: Disse ti appene trekker aller mest mobiltrafikk

Det kan for eksempel være en video mange i nettverket ditt har sett på.

- Vi tester en utfyllende feed med populære artikler, videoer og bilder, tilpasset hver enkelt person basert på innhold som kan interessere dem. Vi har lyttet til folk som vil ha en enkel måte å utforske nytt innhold de ikke har oppdaget ennå, sier en talsperson for Facebook ifølge techcrunch.com.

Side3 har testet rakettfeeden på en iPhone 7 med 4,7 tommers skjerm. For oss virker feeden som et ekstra lag som er lagt oppå Facebooks vanlige nyhetsfeed, og som er en slags «mest populært» i ditt nettverk.

Borte er tilsynelatende likes og delinger borte, og igjen står en ren og og oversiktlig feed bestående av bilder og titler - ikke helt ulikt Apple News. Videoinnhold vies mye plass.

LES OGSÅ: DNBs nettbank har problemer – igjen

Selv om delinger, likes og kommentarer er tatt bort på iOS, er det disse tingene som styrer i bakgrunnen.

Klikker vi på en artikkel vi vil lese, blir vi først tatt til den vanlige delingen slik vi er vant til å se, og så må vi klikke en gang til for å åpne selve artikkelen.

Med andre ord er mye av innholdet nå ett klikk ekstra unna.

 

Vi har også testet rakettfeeden på en Android-telefon med en del større skjerm. Her likner feeden mye mer på den vanlige feeden, og en unngår å måtte klikke to ganger for å åpne en artikkel.

Vårt førsteinntrykk av rakettfeeden er ikke helt bra. Mens det virker som om Facebook har klart å luke vært den verste clickbaiten i den normale nyhetsfeeden, later det til at den lever i beste velgående i rakettfeeden.

Facebook har foreløpig ikke kommentert om funksjonen skal rulles ut til alle brukere. (ANB)