Lange køer da flere tunneler i Follo stengte på samme ettermiddag

En person ble fraktet til sykehus etter en kollisjon på E6 der tre biler var involvert.

En person ble fraktet til sykehus etter en kollisjon på E6 der tre biler var involvert. Foto:

Av og
Artikkelen er over 3 år gammel

FOLLO: Det har vært flere uhell på E6 gjennom Follo i ettermiddag.

DEL

(Østlandets Blad) SISTE: Klokken 18.10 ble Nordbytunnelen åpnet for trafikk igjen etter å ha vært stengt siden klokken 16.15 på grunn av to trafikkuhell inne i tunnelen omtrent samtidig.

Bare noen minutter senere, klokken 18.30 meldte Vegtrafikksentralen at Nordbytunnelen atter en gang ble stengt i retning Oslo på grunn av en fotgjenger i tunnelen. Klokken 18.46 ble Nordbytunnel åpnet for normal trafikk.

Kjørt til legevakta

Tunnelen var stengt i to timer etter uhellene.

- Ett av uhellene førte til skader på tunnelen som måtte repareres før åpning, sier operasjonsleder Steffen Øfstedal til ØB.

Det første trafikkuhellet skjedde rett etter klokken 16, da en bil med fem personer kjørte inn i tunnelveggen. Årsaken til ulykken er ikke kjent, men ingen skal ha blitt alvorlig skadet.

- Alle fem ble tatt med til legevakten. Vi vet ikke årsaken, sier operasjonslederen.

Det andre uhellet skjedde omtrent samtidig, da en bil kjørte inn i en annen bil bakfra. Ingen personer kom til skade i dette uhellet.

- Vi tror at den siste påkjørsel bakfra skjedde på grunn av at trafikken stoppet opp etter den første ulykken. Den ene førte til den andre.

Hektisk ettermiddag

Det har vært en usedvanlig hektisk ettermiddag for nødetatene i ettermiddag, etter flere uhell i alle tunnelen i Follo.

- Det har vært fryktelig, mye mer enn normalt. Nessetveien er omkjøringsvei, men den klarer ikke å ta unna for all trafikken, sier operasjonsleder Øfstedal.

Kilometerlange køer

Det oppsto raskt lange køer på E6, og ifølge en tipser ble køen i retning Oslo flere kilometer lang, og strakk seg helt tilbake til Korsegården i Ås ved 16.50-tiden. Det er fem kilometer fra Korsegården til Nordbytunnelen.

Smell etter smell

Første uhell skjedde i 13-tiden rett før Smiehagetunnelen, sydgående. Her var tre biler involvert, og trafikken ble dirigert forbi i ett felt. En person ble fraktet til sykehus.

Fant ingen bil med røykutvikling

Klokken 13:30 kom det melding om en bil med røykutvikling i Nordbytunnelen, sørgående. Ifølge veitrafikksentralen stemte ikke det. Men tunnelen var likevel stengt for å dempe trafikken mot uhellet utenfor Smiehagetunnelen.

Dette skapte saktegående trafikk, og køen strakk seg tilbake til Nøstvettunnelen der bilister skal ha bruk 45 minutter på å komme seg gjennom.

Deretter ble Oslofjordtunnelen retning Drammen stengt fordi det lå gjenstander i veibanenen. Den ble raskt åpnet.

Klokken 15:30 ble også Nøstevettunnelen stengt på grunn av en bilstans. All trafikk ble dirigert om Langhus.

Etter at Nordbytunnelen og Smiehagetunnelen stengte, brukte bilister som allerede var i Nøstvettunnelen 45 minutter på å komme seg gjennom.

Etter at Nordbytunnelen og Smiehagetunnelen stengte, brukte bilister som allerede var i Nøstvettunnelen 45 minutter på å komme seg gjennom. Foto:

Artikkeltags