Gå til sidens hovedinnhold

Ny pastor innsatt: – Gleder meg til å ta fatt

– Halv stilling som pastor passer meg utmerket. Jeg gleder meg til å starte opp, sier Hilde Margrethe Sæby (59).

Søndag ble hun innsatt som ny pastor under en gudstjeneste i den lille menigheten Smaalenene frikirke, som har omkring 80 medlemmer fra regionen Indre Østfold. Gudstjenesten ble for øvrig avholdt i menighetenes lokaler på Høytorp fort.

(Saken fortsetter under bildet)

Stort potensial

59-åringen fra Kristiansand har teologisk utdannelse fra menighetsfakultet – en utdanning man ikke trenger for å bli pastor i en frikirkemenighet.

– I frikirken mener vi at det er viktig at flere enn bare folk med teologisk kompetanse kan få forkynne Guds ord gjennom en slik rolle jeg nå får gleden av å ta fatt på her i Indre Østfold, understreker Sæby, som flyttet til Spydeberg for noen måneder siden i forbindelse med den nye pastorstillingen.

Sæby er født og oppvokst i frikirken og har tidligere blant annet både vært rektor og misjonær.

– Jeg ser et stort vekstpotensial i den temmelig unge menigheten vår i Smaalenene frikirke, som ble etablert for 12-13-år siden da to menigheter slo seg sammen, påpeker Sæby, som for øvrig skal gifte seg i første halvdel av desember.

Det gleder hun seg selvfølgelig til, og i tillegg trives sørlendingen allerede godt å bo i Spydeberg.

Formelt

Innsettelse av pastor i en frikirkemenighet er formelt.

Tilsynsmann – som tilsvarer biskop i den tidligere statskirken – Geir Øystein Andersen, sto for den formelle innsettelsen av Hilde Margrethe Sæby sammen med to i menigheten under gudstjenesten.

(Saken fortsetter under bildet)

Dessverre for menighetens medlemmer, så kunne ikke alle som ønsket det være til stede under innsettelsen. Smittevernregler i tilknytning til koronapandemien, gjorde at maksimalt 50 påmeldte kunne være med.

(Saken fortsetter under bildet)

– Det er selvfølgelig trist at ikke alle som ønsket det kunne være til stede under denne feiringsdagen, der vi for øvrig heller ikke kunne by på vanlig bevertning etterpå heller. Men vi må jo forholde oss til gjeldende regler og ivareta folks sikkerhet, poengterer Hans-Kåre Fosser, som ledet gudstjenesten. Han er en av fire i lederrådet i kirken som holder gudstjenester annenhver søndag.

Kommentarer til denne saken