Svak sikkerhet på betalingsapper

Oslo, Norway 20160216.
Med Vipps fra DNB kan du enkelt sende eller be om penger fra mobilen. 
Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix

Oslo, Norway 20160216. Med Vipps fra DNB kan du enkelt sende eller be om penger fra mobilen. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix Foto:

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Betalingsapper har få kontroller ved registrering av betalingskort. Bankene synes likevel ikke at svindelmulighetene er et problem.

DEL

8 uker Smaalenenes Avis + til kun 99,- Bestill her!

– Med tilgang kun til opplysningene på kortet får du i realiteten muligheten til fri bruk. Det er ingen kontroller, verken i form av pin eller BankID, skriver Finansfokus.

Nettstedet har vært i kontakt med flere banker, som Danske Bank, DNB og SpareBank1, og spurt om deres vurdering av sikkerheten ved de vanligste betalingsappene, Vipps, MobilePay og mCash.

Les også: Nå kan du fortolle varer på mobilen

Ifølge bankene, er det ikke nødvendig å regulere sikkerheten ytterligere, ved for eksempel å bruke BankID ved førstegangsregistrering av kredittkort.

– Sikkerhet vil alltid måtte veies opp mot brukervennlighet og vi er ikke enig i at dette kan kalles et sikkerhetshull, sier kommunikasjonssjef Stian Arnesen i Danske Bank.

Les også: Banker betaler Google 550 kroner for hvert klikk

Finanstilsynet mener også at det ikke er noe grunn til bekymring når det gjelder sikkerheten.

– Det er Finanstilsynets oppfatning at det er etablert god oppfølging av den totale sikkerheten rundt tjenestene, selv om det kan være vanskelig å få det hundre prosent vanntett, sier tilsynet. (©NTB)

Artikkeltags