Forbered deg på togkaos: Fortsetter «tradisjonen» med sommerstengt på Østre linje

ILLUSTRASJONSFOTO

ILLUSTRASJONSFOTO (Foto: )

Omfattende arbeider rundt Oslo S sommeren 2017 påvirker den lokale togtrafikken.

DEL
<div id='netboard-1'> <script> googletag.cmd.push(function() { googletag.display('netboard-1'); }); </script> </div>

Få Smaalenenes Avis i 5 uker for kr 5!

Investeringer, fornyelse og vedlikehold på jernbanen fører til at det i sommer blir hektisk anleggsvirksomhet på Oslo S. Det blir perioder med stengte strekninger og redusert kapasitet. Det opplyser Bane NOR (tidligere Jernbaneverket),

Tiltakene er omfattende og det må arbeides sammenhengende i perioden 24. juni – 7. august. Mange tog vil kjøre som normalt, men arbeidene vil medføre perioder med stengte strekninger, samt redusert antall avganger på noen strekninger.

Perioder og strekninger som berøres:

  • Uke 26 – 31: Stengt Oslo S – ÅS og Oslo S – Mysen
  • Uke 26 – 30: Redusert kapasitet Skøyen-Oslo S – Bryn - Lillestrøm
  • Uke 31: Stengt Oslo S – Grefsen
  • Uke 31: Redusert kapasitet Oslo S – Lillestrøm
  • Helgen 5.- 6. august stenges Oslo S for all togtrafikk

Gjennom hele sommeren blir det færre avganger vestover, retning Skøyen, Asker og Drammen. 

Tilbyr alternativ transport

NSB setter opp alternative reisetilbud fordelt på T-bane, busstilbud fra NSB, samt Ruters ordinære busstilbud. I hvilken grad strekningene blir berørt, samt detaljer om reisealternativene, kommer i løpet av våren 2017.

Flytoget kjører nesten som normalt I uke 31 blir det noe begrenset kapasitet. Bane NOR anbefaler å sjekkereiseplanleggeren på flytoget.no før du skal ut å reise.

– Det er viktig at de reisende beregner ekstra reisetid. Alternative reisemåter tar normalt lengre tid De største utfordringene er rush-tiden inn og ut av Oslo og det er viktig at en setter seg inn i hvilke alternativer som er tilgjengelig med tanke på å planlegge godt for sin reise, heter det fra jernbaneselskapet.

Kaos i Oslo

Trafikksituasjonen i Bjørvika er i utgangspunktet presset på grunn av stor trafikk. Dette blir også påvirket av at det er tunnelarbeider i den samme perioden, samt at NSB har behov for å sette inn et stort antall busser. Særlig er den første uken i august en utfordring fordi det også er Norway Cup i Oslo, fellesferien er over og SFO og barnehager åpner igjen.

Forsinkelser på Østfoldbanen 

Det skal utføres store oppgraderinger på både jernbane og tunneler i Oslo, og det er ikke til å unngå at flere arbeider må utføres samtidig. Sommeren er en tid med mindre trafikk og derfor den minst utfordrende tiden å jobbe på, selv om det ikke er til å unngå at mange mennesker blir berørt av arbeidene.

– Bane NOR, NSB, Flytoget, Ruter og Statens vegvesen jobber sammen for å finne så gode løsninger som mulig for kundene. De enkelte aktørene kommer med mer informasjon om sitt arbeid og tilpasninger, samt alternative løsninger nærmere sommeren, lyder beskjed fra Bane NOR.

<div id='outstreamvideo'> <script> googletag.cmd.push(function() { googletag.display('outstreamvideo'); }); </script> </div>

Artikkeltags