Forbered deg på togkaos: Fortsetter «tradisjonen» med sommerstengt på Østre linje

ILLUSTRASJONSFOTO

ILLUSTRASJONSFOTO Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Omfattende arbeider rundt Oslo S sommeren 2017 påvirker den lokale togtrafikken.

DEL

Investeringer, fornyelse og vedlikehold på jernbanen fører til at det i sommer blir hektisk anleggsvirksomhet på Oslo S. Det blir perioder med stengte strekninger og redusert kapasitet. Det opplyser Bane NOR (tidligere Jernbaneverket),

Tiltakene er omfattende og det må arbeides sammenhengende i perioden 24. juni – 7. august. Mange tog vil kjøre som normalt, men arbeidene vil medføre perioder med stengte strekninger, samt redusert antall avganger på noen strekninger.

Perioder og strekninger som berøres:

  • Uke 26 – 31: Stengt Oslo S – ÅS og Oslo S – Mysen
  • Uke 26 – 30: Redusert kapasitet Skøyen-Oslo S – Bryn - Lillestrøm
  • Uke 31: Stengt Oslo S – Grefsen
  • Uke 31: Redusert kapasitet Oslo S – Lillestrøm
  • Helgen 5.- 6. august stenges Oslo S for all togtrafikk

Gjennom hele sommeren blir det færre avganger vestover, retning Skøyen, Asker og Drammen. 

Tilbyr alternativ transport

NSB setter opp alternative reisetilbud fordelt på T-bane, busstilbud fra NSB, samt Ruters ordinære busstilbud. I hvilken grad strekningene blir berørt, samt detaljer om reisealternativene, kommer i løpet av våren 2017.

Flytoget kjører nesten som normalt I uke 31 blir det noe begrenset kapasitet. Bane NOR anbefaler å sjekkereiseplanleggeren på flytoget.no før du skal ut å reise.

– Det er viktig at de reisende beregner ekstra reisetid. Alternative reisemåter tar normalt lengre tid De største utfordringene er rush-tiden inn og ut av Oslo og det er viktig at en setter seg inn i hvilke alternativer som er tilgjengelig med tanke på å planlegge godt for sin reise, heter det fra jernbaneselskapet.

Kaos i Oslo

Trafikksituasjonen i Bjørvika er i utgangspunktet presset på grunn av stor trafikk. Dette blir også påvirket av at det er tunnelarbeider i den samme perioden, samt at NSB har behov for å sette inn et stort antall busser. Særlig er den første uken i august en utfordring fordi det også er Norway Cup i Oslo, fellesferien er over og SFO og barnehager åpner igjen.

Forsinkelser på Østfoldbanen 

Det skal utføres store oppgraderinger på både jernbane og tunneler i Oslo, og det er ikke til å unngå at flere arbeider må utføres samtidig. Sommeren er en tid med mindre trafikk og derfor den minst utfordrende tiden å jobbe på, selv om det ikke er til å unngå at mange mennesker blir berørt av arbeidene.

– Bane NOR, NSB, Flytoget, Ruter og Statens vegvesen jobber sammen for å finne så gode løsninger som mulig for kundene. De enkelte aktørene kommer med mer informasjon om sitt arbeid og tilpasninger, samt alternative løsninger nærmere sommeren, lyder beskjed fra Bane NOR.

Artikkeltags