NSB og Bane Nor beklager etter at Firak slet med å komme hjem med buss for tog

Feil på skilt: Ved dette skiltet ventet Firak Gudbrandsen i over en time, mens bussen faktisk gikk fra en annen plattform. Foto: Privat

Feil på skilt: Ved dette skiltet ventet Firak Gudbrandsen i over en time, mens bussen faktisk gikk fra en annen plattform. Foto: Privat

Artikkelen er over 2 år gammel

Verken NSB eller Bane Nor kan forklare hvorfor Firak Gudbrandsen ble sendt til feil plattform og frakjørt av bussen.

DEL

I tirsdagens utgave av Smaalenenes Avis skrev hoblingen Firak Gudbrandsen om sitt møte med buss for tog. « Veiledningspersonalet er lei seg for at bussen gikk og at jeg hadde ventet i cirka én drøy time, for så å bli akterutseilt.», skriver han. Det er etter at både informasjonstavler og personale på stasjonen har dirigert ham til en annen plattform enn den som bussen mot Mysen faktisk gikk fra.

– Vi vet ikke hvorfor dette har skjedd. Det kan ha vært feil i en datafil, sier pressekontakt i NSB, Håkon Myhre.

LES OGSÅ: – Enkelte har nok opplevd det som litt kaotisk

Ikke noen kjent feil

Han er ikke kjent med at det skal ha vært feil på tavlene, men vil ettergå hva som har skjedd.

Ansvaret for ruteinformasjon er delt mellom NSB og Bane Nor. Harry Korslund i Bane Nor er heller ikke kjent med feilen.

– For det første, så er det beklagelig at dette har skjedd. Det kan stamme fra en misforståelse, teknisk feil eller at noe har blitt feil slått inn. Vi har ikke fått melding om feil på skiltanlegget, sier Korslund, og legger til at han selv nok heller ikke ville vært så fornøyd om han mistet bussen på grunn av feil informasjon.

Firak Gudbrandsen selv mener dette handler om en prinsippsak.

LES OGSÅ: Seks uker med buss for tog er igang – dette bør du vite

– For meg, så handler dette om at systemet som er ikke er til å stole på. Man må selv holde seg orientert, og det må folk få vite, sier han, og tilføyer at erstatning ikke er det han bryr seg om.

Færrest klager

Arbeid på skinnene er årsaken til at toget erstattes med buss mellom 24. juni og 6. august i år.

(Saken fortsetter under bildet)

– Generelt vil jeg si at buss for tog flyter godt på Østre linje. Det er tilbakemeldingene vi får fra bussjåførene og vårt personale ute. Det er den strekningen med buss for tog vi har fått færrest klager på i sommer, opplyser Myhre i NSB.

Slik utsikten er nå, vil arbeidet være ferdig til planlagt tid.

LES OGSÅ: Heli furter ikke over buss for tog i sommer 

– Jeg har iallfall ikke fått noen beskjed om at det ikke er det, konstaterer Korslund i Bane Nor, som for øvrig er pressekontakt for Østfoldbanen, Gjøvikbanen og Kongsvingerbanen.

Artikkeltags