NRK sender direkte fra Mysen i kveld

GLEDER SEG: Sara Houge er nestleder i elevrådet på Askim videregående skole, mens Emil Westlie er medlem av elevrådet i Mysen. I midten står programleder Rune Nilson.

GLEDER SEG: Sara Houge er nestleder i elevrådet på Askim videregående skole, mens Emil Westlie er medlem av elevrådet i Mysen. I midten står programleder Rune Nilson. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

I kveld sendes «Norge nå» fra Mysen videregående skole.

DEL

MYSEN: Klokka 20.25 onsdag kveld sender NRK1 direkte fra atriet på Mysen videregående skole. Dette skjer i kanalens nye storsatsing «Norge nå», et direktesendt program fra hele landet.  Programmet sendes fra mandag til torsdag, og spilles inn på et nytt sted hver dag.

NRKs programleder for kvelden er Rune Nilson. Han skal finne ut hva resten av landet kan lære av Østfold. Som det eneste fylket har Østfold tatt inn psykisk helse som tema på alle sine videregående skoler.

– Østfold er et foregangsfylke når det gjelder psykisk helse, sier Nilson til Smaalenenes Avis.

Sara Houge er nestleder i elevrådet i Askim, mens Emil Westlie er medlem av elevrådet i Mysen. De to skal på TV når sendingen starter.

– Det er spennende, selv om vi er litt nervøse. Det er stor stas å sette Indre Østfold på kartet, sier de to.

LES OGSÅ: Nytt prosjekt skaper engasjement hos elevene – møter opp på fritiden for å være med

Mysen og de andre videregående skolene tar inn livsmestring på timeplanen, på lik linje med andre fag som engelsk og matematikk. Mange av lærerne får også kurs i emnet. Fra neste skoleår får vg1-elevene dette på sin timeplan. Ifølge skolen selv var det et engasjert elevråd som fikk rikskringkastingen interessert i arbeidet på skolen.

– Vi vet at mange unge mennesker opplever hverdagen som svært krevende. Vi håper undervisning i livsmestring og forebyggende psykisk helse kan bidra til at alle elevene våre får det bedre i hverdagen. Det er viktig at vi ser hele mennesket. Fysisk og psykisk helse henger tett sammen, sier leder Elin Tvete av fylkeskommunens opplæringskomite til Østfold fylkeskommunes hjemmesider.

LES OGSÅ: Signe Elisabeth (17) og Anna Helene (17) er ikke i tvil: – Skal bli bønder

Artikkeltags