Gå til sidens hovedinnhold

Prior endrer datomerkingen på eggene sine

Artikkelen er over 3 år gammel

Prior melder seg på i kampen mot matsvinn. Nå endrer de datomerkingen sin på egg.

Prior varsler at de endrer datomerkingen på eggene sine fra og med mandag 18. desember.

– Vi skal gjøre vårt for å redusere matsvinn til et absolutt minimum, sier Kommunikasjonssjef i Nortura, Åse Kringlebotn i en pressemelding til NTB info.

LES OGSÅ: Bakeri må male vegg etter at Mattilsynet var på besøk

– Varer helt til påske

Det er ikke tilfeldig at det gjennomføres like før jul, melder selskapet. For det er visst ikke bare jula som varer helt til påske, men også eggene som kjøpes nå.

LES OGSÅ: Dette spisestedet fikk strekmunn for knuste egg og dårlig kjøkken

– Jula er høysesong for kjøp av egg, og eggene folk kjøper nå kan faktisk vare helt til påske. Heldigvis er det mange som vet at norske egg kan spises etter utgått dato, men vi kan ikke være fornøyde før alle er trygge på dette, sier Kringlebotn.

– Hvis tilleggsinformasjonen «men ikke dårlig etter» kan hindre at fullgode egg kastes, er det ingen ting som gleder oss mer, sier Kommunikasjonssjef i Nortura, Åse Kringlebotn.

LES OGSÅ: Mattilsynet likte ikke det de så i Mysen-butikken – ansatte tok grep

Strenge EU-regler

Prior forklarer at årsaken til at en ikke bare utvider holdbarhetsdatoen istedenfor er fordi at det er strenge EU-regler på merking av egg. Årsaken til den korte holdbarheten i forhold til hva som er reelt skal være at mange EU-land sliter med salmonella i eggene sine.

LES OGSÅ: – Mange lar eggene stå på kjøkkenbenken i dagevis

– Dette problemet har vi heldigvis ikke i Norge, og dermed blir den korte holdbarhetsdatoen misvisende her i landet, forteller Kringlebotn.

Kommentarer til denne saken