Lyn-skader på bredbåndet

Skader: Lynnedslag om sommeren påfører store skader på kabler og utstyr som følge av overspenninger.arkivfoto.

Skader: Lynnedslag om sommeren påfører store skader på kabler og utstyr som følge av overspenninger.arkivfoto.

Artikkelen er over 3 år gammel

Fra slutten av mai og frem til nå har Telenor registrert 93 prosent flere skader på bredbånd etter tordenvær.

DEL

8 uker Smaalenenes Avis + til kun 99,- Bestill her!

I løpet av de ni siste ukene har Telenor håndtert og reparert 1981 feil på bredbånd som følge av lyn og torden over hele landet. Det er nesten en dobling fra samme periode i fjor.

Ett av de få unntakene er Østfold. I løpet av ukene 21 til 29 var det registrert færre skader på bredbånd på grunn av tordenvær sammenlignet med samme periode i fjor. Da ble det registrert 137 feil og skader mot 82 så langt i sommer. Hvert år blir Telenor påført skader for 20 millioner kroner i lyn- og tordenvær.

– Trekk ut strømkontakter til alt elektronisk utstyr, både tele-elektronikk, pc, modem og TV. Det samme gjelder om du er på hytta eller i campingvognen, sier Birgit Bjørnsen, tv- og bredbåndssjef i Telenor Norge.

Les også: Derfor bommer Yr på været

Hun tipser om hvordan folk bør gjøre hjemmet klart for tordenvær.

– Trekk først ut kontaktene til pc, tv, modem og annet teleutstyr. Vurder også å trekke ut tilkoblinger til kabelanlegg, støpsel til fasttelefon og nettverks- og antenneledninger.

– Det kan være smart å ta et bilde med mobiltelefonen av hvordan ting var koblet slik at man ikke kobler feil når uværet er over eller man er tilbake fra ferie, sier hun.

Les også: Her slår lynet oftest ned 

Artikkeltags