Gå til sidens hovedinnhold

Her er nordmenns nye feriefavoritt

Artikkelen er over 3 år gammel

Fiske, midnattsol og strender lokker turistene.

Ferske tall fra Finn reise viser enorm økning i søk etter flybilletter til Nord-Norge de siste par årene.

Berlevåg og Hammerfest er de flyplassene med størst trafikkvekst.

Én av tre som skal på norgesferie oppgir at de planlegger en fjelltur i løpet av sommeren.

– Aktive ferier har blitt en trend, og vi ser av flybillettsøkene at mange søker seg til områder der natur og aktive opplevelser er lett tilgjengelig, sier produktdirektør i Finn reise, Eivind W. Christiansen.

Drømmer om midnattssol

Søk på flybilletter til Hammerfest har doblet seg fra 2015 til 2017. Billetter til Leknes og Svolvær har blitt søkt på 76 prosent flere ganger i samme periode. Også søk på billetter til Bodø, Tromsø og Alta har økt solid de siste to årene.

Det er ikke bare lofotfiske og midnattssol som lokker turister nordover. Nylig kåret magasinet Reiselyst sine topp fem strender i Norge, og på listen her finner vi stranden Unstad i Lofoten som en av de aller vakreste. Også Haukland strand i Leknes topper flere kåringer over noen av de vakreste strendene i Norge.

Samtidig som Nord-Norge er enormt populært blant nordmenn, er det færre som vil dra på norgesferie. Andelen som planlegger å feriere i eget land synker fra 34 prosent sommeren 2016 til 28 prosent i 2017.

Det er særlig i aldersgruppen 30–39 år at færre skal på sommerferie i eget land. her er det en nedgang fra 42 prosent i fjor til 29 prosent i år.

– Norge har holdt seg jevnt høyt som feriedestinasjon blant nordmenn de siste årene. Men reisemål henger jo sammen med mange ulike faktorer, deriblant økonomi og ikke minst vær. Det er mer optimisme i arbeidsmarkedet, noe som kan slå positivt ut på privatøkonomien. Mens været som har vært hittil i år, og de siste somrene, sannsynligvis lokker flere til varmere strøk, sier Christiansen.

– Vi kjører E6

At Nord-Norge øker i popularitet henger neppe sammen med ønsker om varmere sommerminner. Opplevelser og natur står sentralt for turister i Nord-Norge.

– Mange nordmenn som ferierer i Norge vil gjerne på bilferie eller campingtur, sier Christiansen.

Bilferie er særlig populært blant de over femti.  Ifølge undersøkelsen svarer 36 prosent i denne aldersgruppen at de planlegger bilferie i løpet av sommeren.

Kommentarer til denne saken