Gå til sidens hovedinnhold

NHO etterlyser mer forutsigbarhet for reiselivet

Optimismen er tilbake i norsk reiseliv, ifølge NHO Reiseliv. Samtidig skaper fraværet av utenlandske gjester usikkerhet.

Administrerende direktør Kristin Krohn Devold i NHO Reiseliv mener det er bra at det ligger an til å bli en grei sommersesong for mange.

– Mange reiselivsbedrifter er nå er på bedringens vei etter en lang pandemi, og bransjen ser positivt på tiden som kommer. Men en andel av bedriftene føler enda konsekvensene av pandemien. De er avhengige av at utenlandske gjester kommer de neste månedene, hun.

Devold ønsker samtidig mer forutsigbarhet for reiselivet i tiden fremover.

– Mer enn noe annet trenger reiselivet å få komme i gang med normal drift så fort som mulig. Vi trenger forutsigbarhet på når meteren og kravet om bordservering forsvinner, sier hun.

I en undersøkelse blant NHO Reiselivs medlemsbedrifter svarer 346 bedrifter på spørsmål om hvordan situasjonen er for årets sesong. Bare 11 prosent av bedriftene sier at besøksnivået i juni og juli har vært høyere enn vanlig, sammenlignet med et normalår. For 23 prosent har det vært rundt det samme, mens 59 prosent melder om lavere eller vesentlig lavere besøk.

(©NTB)

Kommentarer til denne saken