Snart kan hun og andre lokale bedrifter få besøk fra kommunen

Kine Gareid er kjøpmann i Rema 1000 i Spydeberg. Nylig ble butikken kåret til Månedens Bedrift av NHO Østfold. Nå kan hun få spørsmål om hva hun ønsker av hjelp fra kommunen.

Kine Gareid er kjøpmann i Rema 1000 i Spydeberg. Nylig ble butikken kåret til Månedens Bedrift av NHO Østfold. Nå kan hun få spørsmål om hva hun ønsker av hjelp fra kommunen. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Spydeberg har mange planer for næringsutvikling. Nå får de som driver en bedrift, anledning til å si hva de ønsker av kommunen.

DEL

SPYDEBERG: Under onsdagens møte i formannskapet får politikerne en sak til orientering og behandling. Den dreier seg om næringsutvikling og inneholder følgende punkter:

Les også: Spydeberg-butikk kåret til månedens bedrift i Østfold

  • På sikt skal boligområdet Tronstad gi muligheter for lokale utbyggere og håndverkere. Derfor vil anskaffelse av en boligkonsulent med det første bli lagt ut på Doffin. Dette er en database for offentlige innkjøp.
  • Kommunen har fått tilbud fra Nordisk Dekk Import as som tilbyr leie av parkeringsareal langs nordsiden av jernbanen. Der er imidlertid håndtering av snø en utfordring. Ved snørike vintre må mye snø fraktes vekk. Saken er derfor under utredning.
  • I forbindelse med VM i orientering i 2019  bør detsettes ned en arbeidsgruppe der kommunen samarbeider med de frivillige organisasjonene og næringslivet for å lage et arrangement som trekker til seg publikum fra Sør-Mørk til sentrum. Markedsføring av Spydeberg på arenaområdet samt lokal mat blir en del av arbeidsgruppens oppgaver.
  • Administrasjonen setter opp en liste over bedrifter som skal få besøk. Hensikten er å tilbakemeldinger på hva næringslivet mener kommunen kan hjelpe til med.
  • En arbeidsgruppe i 5K er i gang med arbeidet for å lage et forslag til felles kommuneplan. I dette arbeidet er det viktig å trekke inn næringslivet.
  • Det er ansatt en person i et rovdyrprosjekt hvor det blant annet skal informeres om at Spydeberg ligger i en ulvesone hvor det skal være ynglende ulv. Det skal informeres om rovdyrenes levesett, og viktige tiltak blir blant annet tiltak for næringsdrivende med husdyr.

Les også: Håper på 10.000 tilskuere under O-VM: – Blir en stor folkefest

Artikkeltags