Livèche kyllingbryst er blant det beste som produseres i fylket. I år som i fjor fikk Livèche utmerkelsen "Årets råvare land". Kyllingen produseres av Tord og Trude Svenneby, Heidi og Saxe Frøshaug fra Trøgstad, samt Bjørn Ingar Holmen fra Hærland.

I den tredje kategorien – for mer bearbeidede produkter, gikk Ek Gårdskjøkken fra Onsøy i Fredrikstad til topps med et nytt produkt: Bearnaise, sausen som er ferdig til bruk og så nære hjemmelaget som du kan komme, i følge kokkelauget. Den bredt sammensatte juryen kåret Bearnaise til Årets produkt i Østfold. Så gjenstår det å se om det bærer i den nasjonale finalen. I fjor var det Créme brûlée fra Ek Gårdskjøkken som ble nasjonal vinner og Årets produkt i Norge.

Det kom som en overraskelse på mange at Fjordfisk AS i Østfold kan levere lokal torsk av utmerket kvalitet, helt på høyde med den mer kjente broren fra Lofoten. En klar vinner som Årets råvare sjø i Østfold!

Produkter fra Østfold, Oslo og Akershus ble vurdert under Matstreif på Rådhusplassen i Oslo - og nå gjenstår den nasjonale finalen.

Resultater i Østfold:

Årets produkt: Bearnaise fra Ek Gårdskjøkken

Årets råvare sjø: Dypvannstorsk fra Fjordfisk AS på Hvaler

Årets råvare land: Livèchebryst fra Nortura Marked

Hederlig omtale: Økologiske egg fra Runar Sørli i Skjeberg