Folket kåret dette til årets julevindu - er du enig?

Sentrum blomster sprer julestemning med dette vinduet.

Sentrum blomster sprer julestemning med dette vinduet. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

Mysen: I fjor startet Mysenbyen en ny tradisjon; kåring av årets julevindu. Det var Gobiten som vant. I år er det Sentrum Blomster som hadde pyntet vinduet sitt flottest, i følge butikkunder og en jury bestående av representanter fra Mysenbyen samt Eidsberg Sparebank.

Overrasket kunde

Innehaver av Sentrum blomster, Kent Ruud, uttalte i fjor at han ønsket utfordringen hjertelig velkommen.

– Jeg har veldig tro på dette. Folk legger ikke så mye vekt på julevinduer som før, men nå håper jeg at tradisjonen gjenopptas. At vi kan bli tatt litt tilbake til da små og store gledet seg til å få titte inn butikkvinduene på julegateåpningen. Jeg bruker gladelig litt ekstra tid og penger på å være med å skape julestemning i gatene, sa han. Og det kan trygt sies at han har klart. Nå har de feiret seieren, og fikk et gavekort fra Eidsberg Sparebank på 4.000 kroner som de kunne overrekke til en av kundene som hadde stemt dem frem. Alle la nemlig igjen navn og telefonnummer.

– Vi fikk gratulere Eva Bergseth fra Ørje som heldig vinner på selveste julaften, og gleden var stor, uttaler Ruud på sin Facebookside. 

– Vel verdt en kikk

Daglig leder i Mysenbyen, Chanett Bernhus, forteller at de aller fleste butikkene i sentrum har deltatt i konkurransen.

– Vi har hatt så mange fine julevinduer i år som har vært med å sette sentrum i julestemning. Vinnerens vindu er fantastisk, og vel verdt en kikk, sier Bernhus.

Harrods i London, Macy's i New York og Steen & Strøm i Oslo er eksempler på varemagasiner som legger sjela si i å lage iøynefallende vindusutstillinger i desember. Det var dette Mysenbyen as ville motivere sine medlemmer til. Å skape litt julemagi i butikkvinduene. Macy’s i New York blir regnet som det første varehuset som tok julevinduet på alvor. Allerede på 1870-tallet installerte de flotte utstillinger i vinduene under høytiden. Nå er dette en av varehusverdenen sine viktigste markedsføringsaktiviteter.

Julevindu 2016

Mysenbyen AS er en sentrumsforening som ble etablert 30. mars 1998.

Medlemsmassen består av næringsdrivende fra bank/forsikring, handlende, gårdeiere, servicenæringen og Mysen videregående skole

Artikkeltags