Kunstgjødsel styrket Yara

Yara kan vise til et godt resultat for andre kvartal.

Yara kan vise til et godt resultat for andre kvartal. Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

Yara kan vise til et godt resultat for andre kvartal. Selskapet peker på at det særlig er salget av kunstgjødsel som har bidratt til dette.

DEL

Lokale nyheter – 5 kr for 5 uker

Yara rapporterer et sterkt resultat for andre kvartal, som reflekterer et sterkt marked for nitrogengjødsel og en betydelig økning i salg av Yara-produsert gjødsel, spesielt utenfor Europa, sier konsernsjef Jørgen Ole Haslestad.

Yara International fikk et overskudd etter skatt på 2,8 milliarder kroner i andre kvartal. Det er en oppgang på 26 prosent fra i fjor, da overskuddet var på noe over 2,2 milliarder kroner.

Etter en halvtimes handel på børsen etter at resultatene ble kjent onsdag morgen var verdien på yara-aksjen økt med 4 prosent.


Gjødsel økte

Salget av gjødselleveranser steg med 6 prosent, mens salg av Yara-produsert gjødsel økte med hele 14 prosent.

Nitratsalgene økte med 13 prosent fra i fjor, drevet av vekst i Europa og Latin-Amerika. Samtidig har produksjonsutgiftene sunket. På verdensbasis falt de med 7 prosent fra andre kvartal i fjor til andre kvartal i år.

De europeiske nitrogenleveransene sank med 10 prosent. Kulde og tørke i vårsesongen førte til redusert gjødselforbruk, skriver selskapet i sin kvartalsrapport.

Omsetningen økte med nær tre milliarder kroner til 21,4 milliarder kroner, mens driftsresultatet steg med 1,1 milliarder kroner til 3,3 milliarder kroner.


Etterforskes

Yara og tre av selskapets tidligere og nåværende ansatte etterforskes for tiden for korrupsjon knyttet til selskaper i India, Libya og Sveits.

I kvartalsrapporten opplyser Yara at den finansielle effekten av saken ikke er mulig å anslå på det nåværende tidspunkt.

Resultatet før skatt var nær 5,2 milliarder kroner sammenlignet med noe over 3,5 milliarder kroner.

På forhånd var det ventet et resultat før skatt på 3,3 milliarder kroner, ifølge anslag innhentet av SME Direkt for TDN Finans. (ANB-NTB)

Artikkeltags