NHO-leder: – Ikke ri prinsipper om fabrikkplaner på Slitu, dette kan gå tapt

Nina Solli er regiondirektør NHO Viken Oslo

Nina Solli er regiondirektør NHO Viken Oslo Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

– Vi følger denne saken tett, sier NHO-direktør Nina Solli.

DEL

Hun er regiondirektør for Næringslivets hovedoganisasjon i Oslo og Viken, som også omfatter Østfold.

Nylig skrev Smaalenenes Avis om Askim Stenindustri som vil bygge fabrikk for benkeplateproduksjon på tomta si på Slitu. Fylkesmannen i Oslo og Viken sier nei, fordi fabrikktomta ikke er en del av avsatt næringsområde.

LES OGSÅ: Staten sier nei til planlagt fabrikk på Slitu: – Torpederer prosjektet vårt fullstendig

– Næringsvennlig forenkling og tilnærming må være et eget mål hos det offentlige, da må vi kunne se hele bildet og ikke bare prinsipper, sier Nina Solli.

Hun minner om at lokalpolitikerne er enig i planene, men ikke Fylkesmannen, men mener dette er et signal som må lyttes til.

– Fylkesmannen bør utvise litt smidighet, det er arbeidsplasser og bedriftens framtidg som står på spill. Her er det snakk om en tomt som ligger omgitt av andre næringsområder. Man bør heie på småbedrifter som vil utvikle seg, sier Solli.

Hun minner om at reguleringer griper inn i bedriftenes hverdag, og at dette har stor betydning for lokal verdiskapning og arbeidplasser.

Enten sier vi ja til dette eller så kan de gå tapt, sier Solli.

Vi følger tett med og gir vårt fulle støtte til Askim Stenindustri, og håper inderlig at Fylkesmannen finner en løsning, dette er jo egentlig en gladsak som gagner hele lokalsamfunnet, sier Solli.

NHO Viken Oslo representerer cirka 8.500 bedrifter i Østfold, Akershus, Buskerud og Oslo). Solli framholder at næringslivet møter offentlig sektor i mange ulike sammenhenger og roller.

– Stat, fylkeskommuner/fylkesmann og kommuner er viktige premissgivere for vekst og utvikling hos det lokale næringslivet, gjennom den forvaltning og myndighetsutøvelse som utøves.


Artikkeltags

Kommentarer til denne saken