Eventyrlig utvikling for Askim-fotograf

VINN-vinn: Christian Berset møtte Birgitte Marthinsen da de begge en tid jobbet sammen hos FotoKnudsen. Begge er fornøyd med lærlingkontrakten.

VINN-vinn: Christian Berset møtte Birgitte Marthinsen da de begge en tid jobbet sammen hos FotoKnudsen. Begge er fornøyd med lærlingkontrakten.

Artikkelen er over 7 år gammel

Studio CB har siden starten i mars i år funnet seg godt til rette i Askim.

DEL

Fotograf Christian Berset har dratt på seg en betydelig cv og satt tydelige spor etter seg i en tøff bransje.

– Vi fikk napp på et hus i Askim, og da ble det naturlig også å etablere studio her, forteller Christian, som er gift med Berit Marie Berset Johansen, opprinnelig fra Båstad.

Den unge fotografen har alltid siden han tok svennebrevet jobbet selvstendig.

– Jeg har drevet tre studioer i Oslo, der jeg primært drev med reklamefotografering. Da jeg kom til Askim, ønsket jeg også å åpne for private og samtidig beholde kundene i Oslo-markedet, forteller gründeren, opprinnelig sunnmøring oppvokst i Ørsta.

Mye tøffere marked

Sine unge år til tross, Christian Berset har lang erfaring og tilbyr stort sett det kundene vil ha.

– Folk kan bestille det de ønsker seg.

Har du fått jobber i det lokale næringslivet?

Vi har akkurat hatt en stor jobb for Rosendal Maskin, men jeg ønsker selvsagt at næringslivet i Indre Østfold oppdager oss. Reklamemarkedet har falt mye siden finanskrisen i 2008. Det er blitt mye tøffere, sier Christian Berset, og legger til at reklamemarkedet i Indre Østfold er mye mer nøkternt og dermed vanskeligere enn Oslo-markedet.

Helt vanskelig kan det likevel ikke være. Christian Berset har både DNB Askim og Rema 1000 i kundeporteføljen. Han utfører mange internjobber for Rema 1000 og dekket Robert Reitans 40-årsdag.

Å overleve i fotobransjen handler ifølge Berset om å holde seg frisk og disponere tiden godt. Dette er ingen ni til fire-tilværelse. Han må stille opp når kundene ønsker det. Høyt tempo er en del av jobben.

– God på planlegging

– Jeg koser meg under stress og synes selv jeg er en vanvittig god planlegger, sier mannen som har jobbet tre år for Autofil og også har rukket å lage flere bildebøker. Han kjørte fra Kristiansand til Bodø og fotograferte 30 biler på tolv dager. Dette ble det bildebok av.

Syk er Christian Berset bare i ferier:

– Kroppen bare sier at denne influensaen skal være ute av kroppen i morgen. Derfor er jeg aldri syk, bortsett fra hver jul. Da får jeg tid til å kjenne etter.

Men, så er jobb og lidenskap sammenfallende for Christian Berset som hadde mørkerom allerede da han fylte 13 år. Han gikk ut av Oslo Fotokunstskole i 2001, fikk lærlingplass i 2002 og har siden 2005 drevet for egen regning. Lærling har han selv tatt inn i bedriften.

– Å ha Birgitte Marthinsen som lærling er en vinn-situasjon for oss begge, fastslår den energiske fotografen i forbifarten på vei til et nytt oppdrag.

Artikkeltags