En drøm med sjokolade

Lever ut drømmen: Jacqueline Elvira van den Broek Wibier har åpnet butikken Sjokoladehagen. Hun håper å sjarmere kundene med sjokolade med kommunevåpenet til Marker trykket på.

Lever ut drømmen: Jacqueline Elvira van den Broek Wibier har åpnet butikken Sjokoladehagen. Hun håper å sjarmere kundene med sjokolade med kommunevåpenet til Marker trykket på. Foto:

Artikkelen er over 7 år gammel

Jacqueline Elvira van den Broek Wibier (47) håper å vekke den søvnige Storgata i Ørje med sin egen sjokoladedrøm.

DEL

Da 47-åringen tok med seg familien og flyttet til Ørje i 2009, syntes hun sentrum fremsto som søvnig.

– Det var annerledes enn det jeg var vant til. I Nederland ligger spesialforretningene tett i tett. I Ørje var det få butikker og i Norge generelt er det få spesialforhandlere. Jeg undret meg over dette, sier hun.

I hjemlandet jobbet hun på universitetssykehuset i Amsterdam som helsesekretær. Etter flyttingen til Marker har hun vært hjemme med barna.

– Datteren vår, Nienke (6), har Downs syndrom og det første året i Norge var ganske hektisk for oss. Hun ble syk og var inn og ut av sykehuset, forteller hun.

Etter sykdomstiden begynte Wibier å se seg om etter jobb.

– At jeg ikke har helt taket på det norske språket gjør det vanskelig. Det er heller ikke flust av stillinger som helsesekretær i Marker. Jeg har ikke lyst til å pendle, for jeg vil ikke være for langt unna barna mine dersom det skulle oppstå noe, sier hun.

Dermed vokste drømmen om å starte egen sjokoladebutikk frem. Hun ønsket ikke å være hjemmeværende og uproduktiv. Særlig ikke når barna ble så godt integrert i den nye hverdagen.

– Sønnen min Lars (6) går på Marker skole og trives kjempegodt. Han har lært seg språket imponerende godt, sier hun.

Datteren Nienke trives på Mortenstua, og Jacqueline ville tilbake til arbeidslivet. Ved juletider 2011 bestemte hun seg derfor for å teste ut om det var marked for å selge importert sjokolade til markingene.

– Jeg fikk veldig gode tilbakemeldinger og bestemte meg for å satse på en sjokoladebutikk. Jeg sa rett og slett ha det bra til en karriere i helsevesenet, og bestemte meg for å satse på en drøm, sier hun.

Det har krevd mye planlegging og en god porsjon pågangsmot, men denne uken åpnet hun egen sjokoladebutikk i Storgata i Ørje, Sjokoladehagen. En spesiallaget disk inneholder over 30 varianter av konfektbiter. De har hun importert fra Nederland og Belgia.

– Du vil ikke tro hvor mye jobb det er å tolle inn sjokoladene, forteller hun lattermildt.

I fremtiden vil hun ha på plass en nettbutikk og hun har planer om å utvide utvalget. Hva slags sjokolade nordmann vil ha, mener hun å ha kontroll på.

– Nordmenn er jo glade i alkohol, så jeg har selvfølgelig bestilt sjokoladebiter med rom og konjakk, sier hun spøkefullt.

Dagen før åpningen kom Marker-ordfører Stein Erik Lauvås (Ap) på besøk for å ønske lykke til.

– Det er så fint at noen tør å satse og at det blir fylt opp med flotte butikker i Storgata. Om noen hadde fortalt meg at det ville bli sjokoladebutikk i Marker for et år siden, ville jeg aldri ha trodd det. Jeg er imidlertid veldig glad for at det har blitt det, sier han.

Artikkeltags