Lokal sparebank blir gullsponsor for orienterings-VM

BANKSJEF: Haldenseren Morten Christoffersen har vært banksjef i Eidsberg Sparebank siden mars 2016.

BANKSJEF: Haldenseren Morten Christoffersen har vært banksjef i Eidsberg Sparebank siden mars 2016.

Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

I august 2019 skal Østfold stå som vertskap for orienterings-VM. I går ble det klart at Eidsberg Sparebank blir mesterskapets første gullsponsor. VM i orientering i 2019 er tidenes første verdensmesterskap i Østfold, melder Norges Orienteringsforbund.

Eidsberg Sparebank (etabl. 1848) er en selvstendig og lokal sparebank, med hovedkontor i Mysen, Østfold.  Bankens første kontor på utsiden av kommunen ble etablert i Sarpsborg i 2006, og nettopp Sarpsborg er hovedsetet for orienterings-VM 2019.

– Vi gir store summer tilbake til lokalsamfunnet hvert år, og ønsker å være med på å sette Østfold på kartet. Dette vil også bidra til å sette fokus på det som skjer i områdene vi driver forretning i. VM kan også gi oss en ny forretningsmulighet, og vi ser frem til dette samarbeidet, sier banksjef Morten Christoffersen i Eidsberg Sparebank.

Han vil på direkte spørsmål fra Smaalenenes Avis ikke si hvor mye banken går inn med.

– På generelt grunnlag ønsker vi ikke å kommentere beløp på bankens sponsorkontrakter, men jeg kan bekrefte at sponsorkontrakten med orienterings-VM utgjør en stor sum for Eidsberg Sparebank.

LES OGSÅ: Arrangerer VM for 16 millioner kroner med penger de ikke har

VM-sjef Per Bergerud forteller at det er stor interesse rundt mesterskapet, men understreker viktigheten av at den første store og viktige sponsoravtalen er landet.

– Dette er en fantastisk dag for oss. Dette gir oss først og fremst trygghet over at vi er på rett kurs. Den første gullsponsoren gir også ofte ringvirkninger for å få flere sponsorer, og dagens avtale med Eidsberg Sparebank gir et viktig bidrag til finansieringen av VM 2019. Mesterskapet ønsker å bidra til å fremme lokalt næringsliv i Østfold. Derfor er det ekstra hyggelig at den første gullsponsoren er fra Østfold. Det er viktig for VM 2019 å ha solide samarbeidspartnere, sier Bergerud.

Det er orienteringsklubbene Halden skiklubb, Gimle, Sarpsborg, Fredrikstad, Moss, Gimle, Varteig, Indre Østfold og Trøsken som står bak orienterings-VM i 2019, som skal foregå fra 12. - 17. august med hovedarena for VM-konkurransene på Mørk gård i Spydeberg.

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags