Gå til sidens hovedinnhold

Nå vil Filip (23) ha slutt på torgsommel – redd for at millionene de er lovet kan renne bort i sanden

En utålmodig Ørje-gutt vil ha fortgang i torgutbyggingen.

Det er ungdomspolitikeren Filip Wilhelm Diskerud (Ap) – medlem av det faste utvalget for miljø, natur og utvikling i Marker kommune – som på vegne av Arbeiderpartiet nå vil ha opp farten i utbyggingen av Ørje torg. Det gamle toalettbygget er revet, ellers er det ikke skjedd noe som demper utålmodigheten til den unge politikeren.

Han tok opp saken i utvalgsmøtet forrige tirsdag.

– Torget er den store saken vi i kommunen venter på, sier Diskerud.

LES OGSÅ: Ble lovet millionstøtte til det spesielle prosjektet – lurte på om avtalen fortsatt gjelder

I det fjerne blafrer 5 millioner kroner fra energiselskapet bak vindkraftutbyggingen i Marker. Pengene skal brukes til et besøkssenter for fornybar energi, og det planlagte Glasshuset i sørenden av Ørje torg er nevnt som stedet å plassere et slikt senter.

(Saken fortsetter under bildet)

23-åringen viste til partifelle og tidligere ordfører Kjersti Nythe Nilsen, som i kommunestyret sist etterlyste en fortsatt garanti for disse millionene – og til ordfører Theodor Bye (Sp), som hadde fått bekreftet at garantien står ved lag.

LES OGSÅ: Mange ideer til hva Glasshuset på torget kan brukes til: – Nå må vi komme i gang med byggingen

Diskerud er redd for at millionsummen man har fått garanti for, skal bli mindre verdt for hver dag og hvert år som går uten at besøkssenteret blir realisert. Han mener det er i Marker kommunes interesse å komme i gang med dette senteret så fort som mulig – også før en utbygger er klar til å starte med leilighetsbygget på østsiden av torget.

– Kan ikke kommunen sette i gang arbeidet med selve torget først? Eller bygge glasshuset? Eller må vi vente på utbygger? Sentrumsbygget og torget er vel ulike deler av samme prosjekt som ikke er gjensidig avhengig av hverandre, spurte Diskerud.

LES OGSÅ: Kaller utleiemarkedet Ville vesten: – For oss unge boligkjøpere er det vanskeligere enn noen gang

Han la frem et todelt forslag i utvalget. Dels å be kommunens administrasjon om å utrede hvordan man kan få fortgang i prosessen rundt det nye torget i Ørje. Dels å se på muligheten for å komme i gang med Glasshuset som besøkssenter knyttet til fornybar energi – og få realisert millionene fra energiselskapet så fort som mulig.

– Kommunens målsetning er å være attraktiv og tiltrekke seg barnefamilier. Da er nytt torg og ny skole viktige bidrag, sier Filip Wilhelm Diskerud til Smaalenenes Avis.

Utvalgsleder Asbjørn Brandsrud (V) sier saken ikke ble realitetsbehandlet i møtet sist uke, men at det var full enighet om å be administrasjonen komme med et saksframlegg om torgutbyggingen.

Utålmodigheten med torget er tverrpolitisk.

Kommentarer til denne saken